Kategorier
Hva Råkker Du Med?

Hva Råkker Du Med? Kim R. Hoque Fra Gribbene

 

HVA RÅKKER DU MED?
Navn: Kim R. Hoque
Band: Gribbene
Gitarer: Gibson Es 137 og 335. Her er det utseende som er avgjørende for at jeg bruker dem. Utseende er viktigst, soundet til gitaren kan man alltid tilpasse seg. Og dessuten, med kun en liten kjøkkenkniv kan man gjøre underverker når du tilpasser den din egen spillestil.
Pedaler I Studio: Jeg bruker ingen pedaler når jeg spiller. Ser ikke helt nødvendigheten med trippel distortion og supergain. Det er nok med et par teskjeer treble, fire spiseskjeer med bass og middle og en liten dæsj normal gain. Og masse volum selvsagt!
Pedaler Live: Okey, jeg har en liten innrømmelse å komme med, jeg løy litt ovenfor her. Jeg bruker èn pedal som jeg er totalt avhengig av. Jeg husker ikke navnet på den i farta, men vent to i sekunder, så skal jeg løpe og sjekke….. TC Electronic PolyTune! Effekten fra denne pedalen er veldig kjekk, den gjør at gitaren høres klokkeren ut. Liten og lett er den og.
Amper: Både i studio og live spiller jeg på en Marshall 2000. Hjemme derimot, når jeg sitter og lager låter og klimprer, så bruker jeg en Morgan GC-712-amp, som var den første jeg ampen jeg kjøpte, for sikkert 13 år siden. Vi har blitt bestevenner, og den hjelper meg med å spille på gitaren, hvis det høres logisk ut? Men, den veier 20 tonn, og jeg orker ikke bære den hver gang vi skal spille konsert. Gribbene spiller inn en singel om dagen, og skal begynne innspilling ny skive til høsten, og da skal jeg teste ut litt forskjellige amper, noe som blir spennende! Men ingen pedaler da! Bortsett fra TC Electronic PolyTune ?

Mest representativt opptak av Gitarlyd: Alle låtene på Gribbe-skiva «Gribbene» er vel ganske representativ for gitarlyden jeg har akkurat nå. Den høres ut som en motorsag, den er skarp, grom og den sager!

Siste kloke ord eller tips: Jeg har verken kloke ord eller gode tips. Bortsett fra at; Ha det gøy og gjør akkurat som du vil når du spiller, med eller uten pedaler ;-D
Det må være det klokeste tipset jeg noengang har gitt ?