Kategorier
Anmeldelser

Screenshot This – In This Pain

Ta en titt på låtlista til Screenshot This sitt nye album «In This Pain»

1. Tales Told
2.  Am i Even Supposed To Exist
3. Medication
4. Permanent Mark
5. In This Pain
6. From Where the Ropes Hold
7. Heartbreak is the Reason
8. Ignoring the Sadness
9. Ripped Apart
10. Love Forever
11. Created Image

Her erre jaggu mye tenåringsangst bare i titlene alene. Undertegnede er ikke så fryktelig begeistret for kleine låttitler hvis ikke det er gjordt med vilje og med overlegg. Mistanken her er at dette ikke er med vilje for humor sin skyld.

Men det viktigste er musikken. Musikken er som, til tross for aldri å ha hørt disse før, litt som antatt. Mild emo-hardcore med en overvekt på emo-parten og cleane vokalpartier om hvor vanskelig det er å være aleine og uten den store kjærligheten eller lignende.  Produksjonen imponerer ikke veldig heller. Det låter samlet. Det er velspilt. Men låter utrolig flatt. Ikke nok punch, ikke nok clarity, men mer enn nok bånntrøkk. Vokallyden holder høyere standard enn resten av produksjonen. Det er absolutt lyttbart, men fryktelig middelmådig minus og tannløst.

Gutta kan spille og har ett par høydepunkter, men i det store og det hele blir det klisjefylt, i overkant flaue tekster og døv lyd.  Det er fett å ha hjertet i hånda, men her blir det i overkant. Langt i overkant. Ihvertfall for undertegnede.

+ Gutta kan spille

+ Har noen kule produksjonsideer, dog de ikke får det helt til. Men man hører hva de prøver på

+ Låter samlet, balansert.

– Dog det er samlet og balansert er lyden svært skuffende og daff. Er som om noen har lagt en slapp pannekake over hele mixen

– Altfor emosjonelt direkte og pinlig klisjéfylte tekster

– Gitarlyden er så ullen at den burde blitt vaska med Milo

– Trenger å modnes musikalsk. Appellerer til jenter mellom 13 og 17 år på tidlig 2000-tallet som er små-deprimerte

Råkkfolkscore: 3,5/10

 

Albumet kommer 23. Juni