Kategorier
Anmeldelser

Vanora – Laughing Windows (Singel)

«Se der a Roger! Vinduet ler av deg!»……«Faen ass»… Roger begynner å gråte.

«Laughing Windows» er første singel fra den kommende skiva til Vanora som kommer i september. «Laughing Windows» kommer nå på fredag, 7. juli. Første som slår undertegnede er at lydbildet trenger mer bass. Det fremstår tidvis ganske tynt. Mer bassgitar og litt mer bånn i gitarene hadde trolig fylt ut miksen bedre. Spillinga er kul den og de varierer fint mellom temaer og deler så det aldri blir kjedelig. Vokalen trekker litt ned med å være ett sted mellom black-metal og Cookie Monster fra Sesame Street. Høres ut som man prøver litt for hardt. De lysere vokalpartiene blir da litt flaue i forhold, da de høres ut som de blir sunget av en ung herremann i 16 års alderen.

MEN… Gutta har klar og god melodisk teft og har flere partier i låta som er utrolig fine og smarte. Gitarene chugger for det meste litt småanonymt bortover og trommeslageren spiller godt for låta uten spesielt mye flash og glitter.  Resultatet blir litt skuffende, men på ingen måte direkte dårlig.

+ Velspilt

+ God melodisk teft

+ Trommeslager spiller godt for låta

+ Aldri kjedelig

– Vokalisten er så guttural at det nesten kan fremstå litt komisk. De roligere vokalpartiene blir deretter litt for stor kontrast i forhold at det fremstår ubalansert.

– Gjerrig på bassgitar og bass i gitarene, gjør at miksen fremstår litt hul og med ett stort fokus på mid. Det buldrer ikke godt nok.

Råkkfolkscore: 6,5/10