Kategorier
Anmeldelser

Påls Butikk – Kjeft Kaffe (Singel)

Påls Butikk trøkker videre med oppdraget om en låt i måneden ut året. Etter forrige måneds litt mer avslappede, men stødige «Nesten Som Før», kommer Påls Butikk nå ut med en låt som virkelig driver og pumper godt. Det har blitt sagt tidligere og gjentas. Påls Butikk er desidert best når dem «drar på litt». En balansert vokal, kanon gitararbeid og ett solid driv igjennom låta veier godt opp for litt overdreven bruk av ett visst trommeovergangsbrekk og at låta gir seg når det virkelig drar seg enda mer opp og bygger opp til ett slags crescendo som ikke kommer. Skulle ønske at de hadde pushet enda litt lengre, enda ett parti, enda en solo, ett eller annet. De siste 25 sekundene er så sabla gode, skulle ønske det var mer. Men da har gutta gjordt noe riktig. Fordi man skal ha lyst på mer.

+ Lyden er kul og holder samme høye nivå som tidligere låter de har sluppet i år

+ Vokalen er mer balansert og har mindre unødig berg og dalbane-partier hvor hele vokalregistret skal pløyes igjennom på 10 sekunder. Dette gir en mer behagelig balanse.

+ Gitar og bass er mææget godt

– Litt overdrevent bruk av trommemønster/brekk i overganger. Det er kult, men ikke «4 ganger på 15 sekunder flere ganger i låta»- kult.

– Låta gir seg litt tidlig, når dem har nådd en solid høyde. Gir en litt bittersøt følelse. Mest bitter.

Råkkfolkscore: 8/10

«Kjeft Kaffe» er å få hørt på Fredag!