Kategorier
Anmeldelser

St. Omen – Haunted (Singel)

St. Omen slipper en ny låt rett rundt svingen.

Låta «Haunted» er ett sterkt eksempel på «tjaaaaa….nesten». Vokalen er en blanding av Bruce Dickenson og Mike Patton. Noe som fungerer godt. Dette er her låta får sin sterkeste tommel opp. Desverre blir det mye i produkjsonen som trekker ned. Noe usikre doble basstrommepedaler som ikke alltid er helt i vater ved overganger pluss ett litt utight og småsnodig brekk 02:11 trekker trommesporet litt ned. Og en låt i denne type tyngre musikk er selvfølgelig litt avhengig av trommer som er tighte. Gitarene er helt ok, til tross for litt mye bånn og topp (Boss MT-2 aktig) men ikke noe veljustert mid for å balansere ut. Gitarsoloen er ganske generisk, men fungerer helt ok til tross for også å bære litt preg av usikkerhet eller hastverk. Spesielt mot slutten. Den generelle miksen er også litt ubalansert i form av mye topp, litt lite mid og akkurat litt for mye bånn i bassfrekvensene, slik at det tidvis blir på kanten til litt småsprengt lyd. Alt i alt virker det som om det har gått litt fort i svingene på både innspilling og miks.  Desverre er ikke låta fengende eller groovey nok til å kunne blåse i lydproduksjonen heller. Dette kjennes litt rusha og upolert ut.

+ Vokalen fungerer godt og låter unikt nok til å stikke seg litt ut blandt Norges trillioner av metalband.

+ Kul synth/keyboard i bakgrunn.

– Miksen og gitarlyden kunne blitt polert og justert betraktlig bedre.

– Får en følelse av hastverksarbeid som ikke har helt kommet ut på sin beste side. Tipper de er bedre på øving og live.

Råkkfolkscore: 4/10