Kategorier
Anmeldelser

Astmatisk Gapskratt – Reis Dæ Opp! (Singel)

Astmatisk Gapskratt er ett utrolig bra bandnavn. Men er førstesingelen fra debutskiva til gutta fra Steinkjer utrolig bra?

Nei, men den er ikke dårlig heller.

«Reis dæ opp om livet slår deg ned!» har allsangappell skal sies. Utenom dette er det mye som er helt på det jevne. Spillinga er helt ok til tross for litt trommebrekk og overganger som skurrer og slarker litt. Men det er jo punk, så burde ikke litt slark være greit? Her strides de punke-lærde. Undertegnede blir mest imponert av kompromissløst tighte punketrommer, men dette er vel en smakssak. Gitarlyden er ikke det helt store heller, eksempelvis kan man høre dette når klokka på låta er 0:54, hvor det høres ut som gitarene er kjørt igjennom noe smådårlig justert gitarsoftware. MEN.. det funker. I det store og det hele sitter undertegnede igjen med følelsen av at «det funker, er helt ok».. Men det blir spennende å høre hva det neste de kommer med blir. Blir hele debutskiva dems litt smågenerisk punk som er helt ok som dette, eller kan de male musikalsk med bredere strøk?

+ Helt ok produksjon som «funker»

+ Tildels allsangvennlig

– Litt smågenerisk

– Litt flat og livløs gitarlyd

– Tidvis utighte trommebrekk/overganger

Råkkfolkscore: 5/10

Sjekk ut Astmatisk Gapskratt ved å trykke her