Kategorier
Anmeldelser

Brut Boogaloo – Strike III (Album)

Her er en gjeng deilige karer som lager deilig musikk.  Foto: Milla Mikalsen

Brut Boogaloo leverer med «Strike III» en kanon skive som høres litt ut som en greatest hits eller samle-skive på ett vis. Produksjonen og soundet på låtene svinger og varierer slik at det høres ut som en samling singler spilt inn litt her og der til forskjellig tidspunkter med forskjellig utstyr for så å bli satt sammen til ett album.  Litt i stil med gamle funk og r&b album. Takk og pris holder alle låtene ett meget stødig og godt produksjonsnivå. Lyden er overall litt 60/70-talls med store mengder sjarm. Det er varmt og «sprenger» på alle de gode stedene, akkurat slik at det blir råtøft.

Det albumet kanskje mangler litt er refreng som setter seg litt bedre. De ordentlig megacatchye refrengene som man får på hjernen.  Men det de kanskje ikke leverer på den vokale «catchyness»-fronten tar dem igjen med heseblesende gitarspill og funky trommer.  Låta «Get Your Heart» er ett mesterstykke. Her leverer de en så hinsides groovey låt at halvparten hadde vært nok. Men vokalen husker undertegnede ikke ett fnugg av. Men tenk om de hadde hatt det i pose og sekk… MEN det er mer enn bra nok som det er.

Med søt pop og fresende rock i en salig symbiose er dette ett utrolig behagelig album. «Strike III» smører øregangene og lar tankene flyte igjennom gode minner og håp.  «Strike III» er perfekt bakgrunnsmusikk for en god kveld i sola på balkongen, hytta eller stranda med gode venner. Det er deilige saker.

+ Sjarmerende, varm og kul produksjon

+ Tidvis spinnville gitardeler og soloer

+ Trommene er upåklagelige, funky og trommelyden er justert til max kul.

– Vokalen er god, men mangler de ekstra vokal-hooksa som setter seg på hjernen. Litt lite minneverdig.  Blir litt anonymt på ett vis. Men aldri dårlig.

Råkkfolkscore: 8,5/10

STRIKE III er ute 25 August!