Kategorier
Anmeldelser

Iversen – Kom Ut (Singel)

Hele Norges favoritt-svigersønn leverer en ny porsjon «akkurat det hu mor trengte» som er perfekt pakket inn. Innpakningen kan kanskje se ut som den er gjort av de i butikken.. Men neida. Vegard Iversen og hans bande av koselige hjerterøvere har pakket gaven sin selv.

Låta «Kom Ut» låter perfekt. Lyden er krystallklar og varm. Helt upåklagelig. Spillingen er også helt på topp. Gitarmelodien drar inn ett lite snev av folkemusikk iblandt som det perfekte krydderdryss. Bassen er stødig og pumper slik at låta får ett herlig frekt driv. Alt er virkelig på stell, bortsett fra en ting. Teksten blir litt for intetsigende. Tematikken om at «det er så flott at våren har kommet atte» blir litt flatt. Her prioriteres ekstrem bred appell fremfor å kanskje ha noe litt dypere å komme med. Dessverre når den brede appellen trolig først og fremst litt folk «litt oppi åra».  Her må smukke Herr Iversen og hjerteknuserene trå varsomt. Før man vet ordet av det er man booket på Allsang På Grensen for 4. året på rad istedenfor Øya-festivalen som kanskje hadde vært hakket vassere. Mer hjerte, sjel og kreativ poetisk dybde hadde løftet låta betraktelig. Men hu mor Ruth på 62 hadde ikke brydd seg. Hu hadde bare syntes den var fin. Spørsmålet blir da… Når man først maler med brede strøk og bred appell, skal man ikke prøve å dra med alle når man først er igang?

+ Fantastisk produksjon

+ Det instrumentale er vakkert og mæææget stødig

– En små-generisk og lite interessant tekst trekker den ned. Låta hadde kledd mer dybde. Folk over 50 kommer til å smile, kose seg og lukke øya. Resten kommer trolig til å bare syntes det blir litt flatt.

– Låta kjennes litt kort ut.

Råkkfolkscore: 6,5/10