Kategorier
Anmeldelser

HJELP – Svakegutten (Singel)

Rastlø….. Nevrotisk Rock’n’roll

Jeg setter på låta «Svakegutten» av HJELP og begynner umiddelbart å tenke tilbake til det gode år 2003. Det var da jeg hørte Johndoe sin låt «Rastløs Rock’n’Roll» for første gang. Det låter naturligvis ikke helt likt. Litt mindre klassisk skandi-rock’n’roll og litt mer småtrendy hipsterrock på norsk som er så frøktlig i vinden om da’an. Men assosiasjonene er ikke veldig langt unna i form av attitude og sound. Litt uklart hva teksten egentlig handler om, men vokalen er catchy til tross for at den tidvis fremstår veldig tilgjordt og ligger i ett leie som kanskje ikke alle syntes er det kuleste. Tidvis blir vokalen litt fandenivoldsk og nevrotisk, da er vokalen på sitt aller beste og kjennes ut som den er på sitt «ærligste/naturligste». Gitararbeidet er stødig og lyden er helt ok.  Låta er catchy og lover meget godt for veien videre.

+ Gitararbeidet

+ Catchy

+ Generelt velspilt

– Låta hadde kledd litt mer trøkk og punch lydmessig. Det hele låter litt flatt, til tross for at det er godt balansert.

– Vokalen kommer ikke til å falle i smak hos alle og kan fremstå i overkant tilgjordt. Undertegnede syntes det fungerer, men forstår og tror at flere kan oppleve at vokalisten prøver «litt for hardt» og blir litt unaturlig.

Råkkfolkscore: 6,5/10

Låta er ute 1. September!