Kategorier
Anmeldelser

Arne Åsmund – Fever Dreams (Album)

 

For en liten stund siden hørte vi Arne Åsmund sin «Little Sister» som fikk kanon råkkfolkscore av oss.

Nå er straks hele skiva «Fever Dreams» her. En vakker, men litt ensformig affære som blir reddet opp av fantastiske tekster. Gitarspillet og vokalen er fortsatt meget behagelig, men ofte veldig likt. Og ett helt album med nesten helt likt fingerspill og vokal i samme leie kan kjennes litt langdrygt.  Dette er «Fever Dreams» største svakhet. Det kjennes repetativt ut. Litt for lite variasjon. Det er på ett vis dritfint på akkurat samme måte hele veien.  «Downtown» bryter litt opp, men er desverre også en av albumets svakere låter.

Kort sagt er det vakkert, men mye av dette kjennes ut som det kunne blitt limt sammen til en massiv låt. Men tekstene til Arne holder det akkurat interessant. Fordi når det kommer til tekstene er denne mannen ett geni.

+ Kul og fin produksjon.

+ Fantastiske tekster. Såre og ærlige. Han formidler klare og poetiske tanker og historier på nydelig vis.

+ Det er vakkert og fint å høre på.

– Lite variert. Mye i samme vibe og bane.  Begrenset bruk av vokalregister og mye lik type fingerspill som gjentas på flertall låter.

– «Downtown» kjennes for påtatt og p3-vennlig ut. Som en slags «sånn i tilfelle» låt.

Råkkfolkscore: 8/10

Albumet slippes på vinyl og digitalt 4. oktober!