Kategorier
Anmeldelser

Thulsa Doom – A Keen Eye For The Obvious (Album)

Thulsa Doom spiller fryktløst akkurat hva de vil, uansett sjanger og vibe.  Og det er meget kledelig.

Fra helt på kanten til skamløs Thin Lizzy etterligning til tung og småpsykedelisk stoner og garagerock til bluesbar-ballader, leverer Thulsa Doom ett bredt spekter av tilfredstillelse til alle som er glad i rock.  Riktig nok er ikke skiva helt perfekt. Noen låter har litt fyllstoff-feel, som foreksempel «Consider Me», «Bag Of Fries» og «In Italics And Bold». De er på ingen måte dårlige låter, men bare kjennes litt flate ut i forhold til mange av de andre låtene som river, pumper og sliter på fantastisk vis ved hjelp av bredbente riff og småprogga mellomspill og andre fete detaljer. Vokalarbeidet på albumet er på ett skyhøyt nivå til tross for at kanskje ikke alle tekstene klarer å matche opp med gravitas’n og attituden hos vokalisten. Koringene er også grandiose og meget stødig.

Alt i alt ett polert album med mye kjøtt på beinet for dem som liker småtung, catchy og småprogga rock. Om man ikke finner en låt man klarer å digge på denne skiva anbefales en tur til nærmeste fastlege.

+ Kanon lyd og produksjon.

+ Fantastiske gitardetaljer.

+ Stødig og kraftfull vokal.

+ Noe for alle.

+ Vellykket sjangerhopping.

– Noen låter har solid «hoppe til neste»/»fyllstoff-feel».

– Tekstene er på ett vis ikke alltid  like kule som vokalistens stemme. Han synger kult, men det han sier låter ikke alltid så kult.

Råkkfolkscore: 8,5/10