Kategorier
Anmeldelser

The Nika Riots – Anti-Social Social Club (Singel)

Rett frem, inn i trynet.

«Anti-Social Social Club» er en kanon låt-tittel.  Låta er en ganske direkte småaggresiv låt som prøver seg på litt allsangvennlighet i refrengene og smører litt pop inni der.  Gutta finner ikke opp kruttet på nytt, men energien er god, det er velspilt og det er meget tight.

Låta har ett problem. Det er en volumdrop ca 02:18 som låter ganske på trynet. Man skjønner hva de har prøvd på , men personen bak spakene som har mikset dette har gjordt en særdeles slurvete jobb. Det er ett velkjent triks, dra ned lyden litt, tynn ut gitarene og kanskje litt statisk radio-FM effekt i et parti for så å blæste opp dynamikken og volumet igjen og trøkke på ut låta. Problemet her er at det høres ikke ut som det er mikset til å være sånn, men bare låter som om noen holder på den svære volumknotten på boomblasteren fra 2003, drar ned lyden og drar den opp igjen. Og i tillegg dras volumet opp igjen med fantastisk dårlig timing. Istedetfor å smelle når inngangen til neste parti kommer inn, dras det opp litt før. Som om en litt ivrig 12-åring som drar opp lyden på boomblasteren igjen under danseleken på en bursdagsfest.

Utenom dette, som fremstår som det er med hensikt, men ikke låter spesielt godt mikset, så låter produksjonen og miksen veldig bra. Skulle kanskje ønsket litt mer kreativitet, men som en singel som skal få folk på kroken med en viss «catchyhet» fungerer dette godt.  Vi er spent på mer!

+ Lyden er generelt god.

+ Velspilt og tight.

+ Bra balanse mellom småcatchy og aggresivt uten å bli klysete.

– Horribelt volumdrop-parti.

– Noe flatt, kunne vært litt mer kreativt. Blir litt plankekjøring.

Råkkfolkscore: 7/10

Låta er ute mandag 23. oktober!