Kategorier
Anmeldelser

Rise Above – Up (Singel)

Undertegnede må innrømme at første tanken i de første sekundene av «Up»var: «Dette kunne nesten vært Satyricon om Satyricon var kult»…

Men dette er soleklart ikke i nærheten av Satyricon til tross for at man hører litt mild blackmetal sånn innerst, bakerst i soundet. Det skal trøkkest en slags knallhard Kvelertak-catchyness uten alt gitarjåleriet og med mer hardcore. 4 flate og sort belte i karate fra trommisen i ett meget velvalgt bpm gjør at låta blir nådeløs uten å måtte ty til blæztbeats eller andre trashmetaltricks. Effektiv plankekjøring. Det er en kunst. Intensiteten og meloditeften til vokalisten er meget god hele veien og gitar og basslyden er gritty og knallsolid.

Miksen er god, låta er god, catchynessen er god og aggresiviteten er god… Fader steike. Jaggu tidlig å få første julepresang a gitt!

+ Kanon miks.

+ Velspilt.

+ Sterk vokalprestasjon.

+ Catchyness og aggresivitet i harmoni.

– Høres ut som en trommis har bedt om å få «litt høyere skarp?», «Skukke dratt opp skarpen litt til?», «Du…den der skarpen, dro du opp den istad ell?».. Men det er ikke for høyt…bare nesten.

Råkkfolkscore: 9/10