Kategorier
Anmeldelser

Jolly Cobra – Chromium Hawk

«Chromium Hawk» er 6 låter med fordøyelig seig 70’talls stoner/spacerock uten noe spesielt mye nytt å komme med rent kreativt, men som er svært gjennomført.

For dem som roter litt i den enorme skuffen av stonerrock, vil man finne fort ut at det er igrunn ikke er mye her man ikke har hørt før. Dette kan sies svært ofte i våre dager, men i stonerrocksjangeren er dette fryktelig betent. I ny og ne kommer det en og annen låt ut av sjangeren som har ett riff som setter seg helt på hjernen ala «Seer» av Witch, «Funeralopolis» av Electric Wizard og flere av låtene til Kyuss. «Chromium Hawk» mangler dette riffet desverre. Den ene låta som er helt «fy faen» og man setter på loop.

Men mangelen på den ene hellige hooken som virkelig griper om deg betyr ikke at skiva på noe vis er dårlig, fordi det er det virkelig ikke. Men det blir en svakhet å låte litt generisk uten den ekstra brodden. Albumet starter og avslutter med herlige synther som igrunn ikke gjør særlig andre opptredener på albumet annet en på starten og slutten, men dette låter såpass kult at man kunne tatt det mer i bruk. Istedet blir det bare en intro og en outro. Når soundet kunne hjulpet å kanskje løfte ett par av låtene og vært ett lite ekstra krydder.

Miksen er knallgod, utførelsen er knallgod, men desverre blir det litt generisk, sjangerklisjefylt og forutsigbart.

+ Velspilt.

+ Kanon miks.

+ Lett fordøyelig.

+ Låter helhetslig.

+ Godt valg av bpm på låtene slik at selv de mest uptempolåtene låter seigt og heavy.

– Noe generisk.

– Litt forutsigbart og sjangertypisk.

– Mangler litt mer catchy hooks og riff som setter seg.

Råkkfolkscore: 6,5/10