Kategorier
Anmeldelser

Glutton – Outliers (Album)

Glutton leverer en plate med svevende, progga og atmosfærisk poprock.

«Outliers» kunne vært satt sammen som en enorm låt. Istedet har de gått den vanlige ruta. Men alt flyter så greit i hop. Er ofte litt innom samme stemning og teknikker, så det hadde vært vanskelig å skille hva som hadde vært en ny låt eller en ny part om man hadde limt alle låtene sammen.  Flere av sporene går også over i hverandre på ett vis som gjør at man føler de igrunn henger sammen. Som om ett spor er introen og påfølgende spor er resten av låta. Her ødelegger streamingservicer litt med å ha en liten pause om man ikke har fjernet dette i innstillingene. Men er det streamingservicene som ødelegger eller burde bandet bare hatt «del 1» og «del 2» i samme spor for å unngå hele problemet og skape en mer sømløs lytteropplevelse?

Tidvis sniker dem seg innom Mars volta-aktige tendenser og det er en frisk pust i helheten som ofte er litt nedstemt og stemningsbasert.

Alt i alt er dette stødig håndverk hvor følelsen av at mange har dratt litt i hver ende eller en person har frøktlig mye ideer. Og det fungerer til tross for å kanskje bli noe låst i samme stemning.

+ Kul og passende miks.

+ Stemningsfullt.

+ Smakfullt progressivt.

+ Velspilt.

+ Stort lydbilde/Massiv produksjon.

– Noe repetativ stemning.

– Følelsen av mange låter i ca samme BPM.

– Unødig oppsplitting av låter som bryter opp flyten.

– Synger på engelsk og norsk. Virker litt ubesluttsomt.

Råkkfolkscore: 7,5/10