Kategorier
Anmeldelser

The Nika Riots – Set Fire EP (EP)

Knallhardt fra The Nika Riots.

De kunne spedd på 2 låter til, så hadde de hatt ett album, men de har gått for 6 og EP/Minialbum. Men litt under 20 minutter er ei solid pakke som leverer hard og velspilt hardcore med knallgode catchye hooks, beinharde trommer og kompromissløs vokal. Låtene driver godt og til tross for en noe cheezy intro og feel på «Hanged, Drawn & Quartered» som ikke helt passer inn, så er sammensetningen av låtene meget god og man får ett genuint godt og solid inntrykk av soundet til bandet.

Miksen er i hovedsak god, dog det er litt scooped på mid i mix/masteringa. Låter bittelitt småhult. Men det trøkker godt og det låter klart. Vokalen er tidvis litt lav på noen låter, mens på andre er den veldig rett i trynet. Så der er det litt ubalanse. Om det er gjordt med vilje er det litt uten hell.

Alt i alt er dette ei bra og mææææget tight hardcore-skive for dem som skulle like catchy hardcore med knalldriv. Og hvem liker vel ikke det?

+ Meget tight og velspilt.

+ Vokalen er stødig som fjell.

+ Beinharde trommer.

+ Gitarene er kreative og full av catchy hooks.

– Miksen kan for noen oppleves som littegrann for lent mot scooped mid. Kan høres spesielt på gitarene og trommene.

– Vokalmiksen er noe ubalansert. Ofte følelsen av at den ikke er helt i lomma på miksen. At den ikke helt ligger der den bør. Ofte litt lite presence.

– «Hanged, Drawn & Quartered» er albumets svarte får som nesten kunne passet inn på den første Alestorm-skiva. Bare nesten.

Råkkfolkscore: 8/10