Kategorier
Anmeldelser

Tirades – Songs Of Disheartenment (EP/Mini-Album)

Tirades lever ei stødig og småbrutal affære.

«Songs Of Disheartenment» sine beste låter er de hvor de pusher grensa. «Dark Clouds Hanging Low» er ett eksempel på det. Hvor de går litt apeshit. Og det låter så ille godt.  Flere av låtene har også skyhøye tempoer som virkelig presser og trøkker. Som det perfekte soundtrack for å løpe fra noen som skal drepe deg.

Spillinga er teknisk og alle leverer på alle plan. Vokalen er desverre noe erketypisk og generisk for sjangeren og mangler noe egenart.

Lyden er også kul, dog noen ganger vokalen drukner litt når man blir litt ivrig med reverben. Trommene låter panser. Uansett om de er trigga eller ei.

Utgivelsens svakeste punkt kommer dessverre på siste låt som prøver å være en slags noisete grandios avslutning. Her blir ett trommemarkering/stopp/brekk brukt og understrekt til det unødvendige kjennes det ut som. Overbruk av kule virkemidler og detaljer er noe dem har vært gode med å unngå fram til dette. Men på sistelåta «Jaws Clenched, Grinding Teeth», som er nesten like lang som alle de 5 låtene som kom før sammenlagt, melkes denne trommedetaljen for mye.

Alt i alt er det en knallhard utgivelse med solide høydepunkter og en litt småsvak avslutning.

+ Velspilt

+ Produksjonen

+ Miksen

+ Teknisk imponerende

+ Tight

– Vokallyden drukner litt tidvis

– Generisk Vokal

Råkfolkscore: 8,5/10