Kategorier
Anmeldelser

Golden Core – ᛒᛅᛚᛏᚱᛋᚴᚢᛁᚦᛅ (2-Spors EP)

Om du kan uttale låtene og albumtittel uten å snakke med bandet eller tilknyttede får du en 10’er.

Undertegnede skal komme med en innrømmelse. Vi har blitt tilsendt låter av Golden Core tidligere. Men tidligere opptak har lidd litt av en ubalanse mellom utighthet og ett ubalansert lydbilde, dog jeg har forstått Kyuss-retninga på miksen. Men istedetfor å slakte kara har jeg latt tiden komme til gode, tenkt at de er litt i en utvikling og at jeg tar heller tak i noe av musikken ved ett senere tidspunkt.

Nå er tidspunktet her. Og undertegnede skjønner ikke en dritt. Ikke hva de sier, hvordan jeg skal uttale låtene og låttitlene og ikke minst det helt utrolige spranget de har tatt produksjon og tighthetsmessig. Dette låter rett og slett panser. De kunne kanskje hatt enda mer rumling i bånn og tidvis skrangler det litt på trommene, men det er en utrolig forbedring fra tidligere opptak. Nå begynner de å matche livelyden sin.

Det som kan fremstå litt snodig er at dem nå høres ut som ett band med ett eget språk. De synger visst på gammelnorsk/islandsk eller lignende. Jeg aner ikke. Men det har ingenting å si. Stemningen er dritgod og det er det som betyr noe her. Samme hva dem sier vel…så lenge det låter kult.  Og det høres ut som en ung demon på vokal. Og om ikke det er kult, så erre bare å pakke sekken og flytte til gokk.

Det groover og gynges i nesten 10 minutter. 10 solide minutter. Men når man først er i studio hadde vært deilig med 2 låter til eller? når man først er der?

Vi har tidligere fått følelsen av at disse gutta er fremtiden for norsk stoner-metal/rock. Nå vet vi de er det. Og nå har de vært i ett studio med en person som forstår hvordan man får det beste ut av gutta.

+ Ett lydbilde , produksjon og miks som på ingen måte er plettfri, men kler gutta uhyre godt. Dette er hittil den beste måten å oppleve Golden Core på utenom det å se dem live.

+ Trommene er tightere enn noensinne.

+ Gitaren er feit og god og leverer saftige riff alle stonerfans kan gi en tommel opp til.

+ Vokalen, til tross for å være på ett «ukjent» språk, låter kult og man koser seg med den grimme stemningen til tross for at man hører det er en liten evil dude som grimmer seg og nesten holder appelsingrepet aka black metal-kloa.

+ Samspilt. Nærmere samspiltheten de har live. Tightere enn tidlige opptak. Ett stavsprang opp i kvalitet fra tidligere opptak.

– Trommene har små utightheter, dog ikke noe som virkelig setter lytter ut.

– Hadde vært flott med en oversettelse i parantes så man vet hva låtene faktisk heter.  Eksempel: ᛒᛅᛚᛏᚱᛋᚴᚢᛁᚦᛅ (Jesus Farts Out Loud)

– Høres ut som om man kanskje skulle skaffet seg lettere doble basstrommepedaler. På det ene doble basstrommepartiet høres det fryktelig seigt ut.

– 2 låter er jo litt snaut eller?

Råkkfolkscore: 8/10

P.S. Vi anbefaler å kontakte en grafisk artist eller tegner for å få en bandlogo som har mer personlig preg. Denne fonten har mange i bandmiljø sett uhorvelig mange gange i plakater og lignende. Dette kan heve det visuelle inntrykket litt og skape en mer profesjonell vibe. <3