Kategorier
Alt Hva Råkker Du Med?

Hva Råkker Du Med? Tobias Gausemel Backe fra SIBIIR / Sigh & Explode

Navn: Tobias Gausemel Backe

Band: SIBIIR / Sigh & Explode

Gitarer: Hovedgitaren min nå er en ESP LTD BW-1, signaturen til Ben Weinman. Var litt skeptisk til aktive pickups, men det første jeg gjorde var å bytte ut EMG 81/85 som satt i den med 57/66 for å få litt mer head room og punch – og da låt det som ei kule. Det er også helt magisk med Evertune bridge, har stemt én gang på to år. Seriøst. Som backup har jeg en Fender Telecaster, med den feteste neck pickup-en jeg har hørt. Det er visstnok en ’63 Relic Custom Shop, jeg bytta den til meg for mange år siden, men har ikke tatt meg bryet med å få det bekrefta enda. Skal ikke selge den uansett. Har i tillegg en Rickenbacker 330, men den har jeg ikke brukt siden sist vi var i studio.

Pedaler i studio: I studio har jeg med meg det jeg har av pedaler, og det er egentlig ikke så voldsomt mye. Det viktigste for min del er uansett er god grunnlyd, altså en bra amp og en bra distortion, og så ta det derfra. Etter å ha surra litt rundt med forskjellige amper og distortionpedaler, landa jeg på VOX AC30CCH og ProCo RAT2, som jeg har holdt meg til de siste 10-12 åra. I tillegg leiker gjerne rundt med det som eventuelt finns av pedaler i studio, men jeg klarer meg strengt tatt med RAT-en og en god ekkopedal.

Pedaler live: Boss TR-2, Malekko ID-600, Boss DD-7, ProCo RAT2, Boss NS-2. I tillegg receiver for wireless (Shure GLXD16) med innebygd tuner.

 

Amper: VOX AC30CCH med tilhørende 412 kabinett. Live med innleid backline har jeg stort sett gått for Orange Rockerverb 50, ikke så ofte det er VOX tilgjengelig.

Mest representativt opptak av Gitarlyd: Må jo bli SIBIIR-skiva det. Låta White Noise for ESP-en min, mens Telecasteren høres fint på Guillotines. Sjekk ut Sigh & Explode – Eyes and Limbs Are Waiting For Contact With These Macabre Tools, hvis du er gira på å høre neck pickupen (eller bare er glad i lange låttitler).

Siste kloke ord eller tips: Bruk ørepropper.