Kategorier
Anmeldelser

Kite – The All Penetrating Silence (EP)

Fyldig og smakfullt.

Kite er ett band som er litt av og på når det kommer til aktivitetsnivå. Men nå er de PÅ og det er til glede for alle med ører som setter pris på tung, stemningsfull og melodiøs metal.  Nå kommer de med fire låter som på en smakfull måte heldyrker trioformatet, samtidig som de gjør det absolutt maksimale ut av lydbildet uten å høres ut som det er lagt på en million overdubs med gitarer og lignende. Produksjonen er god og miksen puncher, river og trøkker på mæget passende vis. Svakeste mikseleddet kan være at vokalen er kanskje noe lav. Men smaken er som baken og vokalen er ikke så lav at den på noe vis blir borte, men den kan kjennes ut som den er en del lavere enn gitar tidvis og det er kanskje noe ukonvensjonelt. Men det låter generelt bra, mæget bra.

Låtene er velspilt og det er en god mystikk i Ep’ens stemning. De vokale prestasjonene er svært gode og varierte. Alt fra desperate screams til klar og rolig vokal er dekt opp. Det er variert, stødig og catchy.

Alt i alt 4 svært gode låter som passer godt sammen og er lett fordøyelig. «The All Penetrating Silence» treffer trolig ett bredt publikum med sin distinkte blanding av melodiøs metal med stoner og doomtyngde.

+ Kul miks og produksjon

+ Velspilt

+ Fordøyelig og catchy

+ En god og velbalansert småmelankolsk og mystisk stemning

+ Varierte, stødige og mæget passende vokallinjer

+ Maler med brede strøk og appellerer trolig til mange med tær i ulike sjangere.

– Vokalen kan tidvis være noe lav i miks

Råkkfolkscore: 8,5/10