Kategorier
Anmeldelser

Label – All City (Album)

Fløyelsmykt og gjennomført.

Husker du åssen pop var før? Når det ikke var dominert av protoolskorrigering, midi, grids og samples? Når folk spilte all musikken sjøl? Label tar oss tilbake til 70/80-tallet litt i form av solid pop. Når undertegnede drar frem 80-tallet av snippsekken som referanse så er det de herlige saksofonene som gir en slags følelse av dette tiåret. Litt Huey Lewis and The News på sitt aller roligste.

Produksjonen låter moderne, varmt og velbalansert. Dette er ett godt stykke håndtverk. Selv om små støyete detaljer som i låten «Slowly» og den rare hakkelyden i «Look out and hurry up» virker unødig og tar undertegnede litt ut av stemningen.

Velspilt og fløyelsmyk pop. Enkelt og greit. «Baby, Don’t Lose Your Temper» og «Feel My Heat» kjennes litt som Jokerene. Hvor de hopper litt ut av formulaen sin. Disse låtene blir da friske pust, fordi… Det kan bli litt ensformig med mye av den samme feelen på flere låter. Til tross for å være svært gjennomført og velspilt så kan det bli noe udynamisk og flatt. Man kan få en følelse av at det er vanskelig å differensiere låter basert på annet en vokalen grunnet en lik stemning over flere av låtene.

Alt i alt ett gjennomført, fløyelsmykt album som kanskje løper litt mye i samme fotspor gjentatte ganger, men holder ett meget høyt nivå.

+ Produksjon og miks er bra.

+ Velspilt

+ Vokalen og koringene er mæget gode

+ Velbalanserte gjestemusikere

+ Varm og god stemning

– Noen detaljer kjennes unødvendig og distraherende ut. Støyete detaljer som i låten «Slowly» og den rare hakkelyden i «Look out and hurry up».

– Flere låter låter fryktelig likt i  stemning og feel.   Skaper derfor en litt repetativ følelse.

Råkkfolkscore: 7/10