Kategorier
Anmeldelser

Veislakt – To Alkoholiserte Russere (Singel)

Feststemt tungpunk.

«Tungpunk».. aner ikke om det er noe som finnes, men Veislakt blander metall og punk på en slik måte at det er det som dukket opp i hodet på undertegnede.

«To Alkoholiserte Russere» er en velspilt låt med høy partystemning. Catchy og full av solide detaljer som lover godt for kommende album.

Eneste som kan bli knotete for en gjøk som sitter på østlandet og skal tolke og ta en helhetslig vurdering av denna låta blir følgende: Det blir vanskelig å få med seg konteksten når vokalen har tykk dialekt, er hektisk og vokalisten forvrenger stemmen sin i vakreste rock’n’roll ånd.  Så kan man spørre seg selv… Hva med death-metal, grind-core, hardcore osv osv. Dette er jo sjangere med flust av band hvor man «ikke hører hva dem sier». Med detta er også igjen sjangere hvor det blir så ekstremt at man har slått seg til ro med at, det å lese tekstene er litt av greia. Mens Veislakt, som kjører på med allsangvennlige refreng og har en formidling som låter som den ønsker å bli hørt, kanskje gjør det litt vanskelig for seg selv. Eller i det minste for undertegnede. Med en så interessant og spesifikk låt-tittel så hadde det vært kult å klart å tyde hva den handlet om istedenfor å få noen dråper og strofer med seg i ny og ne. Hadde vokalen hatt litt mer pusterom kunne dette vært lettere å tyde.

Men nå skal undertegnede slutte å klage som en gammel mann om hvor vanskelig det er å «høre hva dem sier» og at de da trekker vekk ett teppe med bredere appell under seg. Låta har ett bra sound, driv og er catchy. Men, jeg skulle ønske jeg fikk med meg hva låta handla om.

+ Kul produksjon og mix.

+ Catchy.

+ Velspilt.

+ Blander metall og punk på en mæget god måte.

– Føler at teksten og vokalen er ment til å høres, men blir vanskelig å få med seg pga tykk dialekt, mengde og formidling.

Råkkfolkscore: 7/10