Kategorier
Anmeldelser

Ludvig The Band – Plan A (Album)

Helfrekt Og Majestetisk.

Plateselskap: Mother Likes It Records
Studio: At The Loft Studios, NMH, Stables Studio, Lydbadet Studio, The Tank, Estudio de Ludvigo.
Bak spaker og knotter: Truls Ludvig Johnsen, Jens Fougner, Marius Drogsås Hagen, Hans Andreas Horntveth Jahnsen, Tyler Johnson og Chris Sansom.
Artwork: Julie Victoria Johnsen, Truls Ludvig Johnsen & Peder Lodding

Hvor skal man starte? Dette er mææææget. Undertegnede måtte trekke pusten før denne anmeldelsen.

«Plan A» trenger ingen plan B. Denne vakre, eksperimentelle og eklektiske reisen igjennom ett variert sonisk landskap er en reise ingen bør være foruten.  Fra psykedelia til fløyelsmyke ballader og over i Bee Gees-aktig skamløse og vakre stompere så er dette noe av det vakreste undertegnede har hørt i år. Det blir vanskelig å kategorisere albumet, men det nærmeste kan sies å være svært mesterlig gjennomført og variert indie-pop som hører hjemme på alle verdens scener. Lag på lag med teksturer og x-faktorer man ikke så komme fyller ett sonisk landskap på finurlige og facinerende måter. Til tider skamløst, men skamløst på en god måte som ikke gjorde annet enn å få undertegnede til å trekke på smilebåndet. Enten det er snodige oktav og pitchede bakgrunnsvokaler eller Super Nintendo-aktige «plingplong» synthlyder. Helfrekt og smakfullt.

Massen av lyd er en fryd for ørene. Strykere, saksofoner, perc, gitarer, synther, trommer og utrolig mye mer fyller lydbildet på en så behagelig og kul måte at det ikke er annet å gjøre enn å ta av seg hatten. Alle spiller smakfullt, tight og med feel. Tidvis er det regelrett majestetisk å høre på. Det vil være en urett å høre på dette albumet på annet enn svært gode lydanlegg eller hodetelefoner.

Når undertegnede leser igjennom medfølgende informasjon om albumet ser undertegnede at det er utrolig mange involvert i dette albumet. Så mange at det faktum at albumet har kommet ut så balansert og veljustert viser en teft for god smak, en god produsentevne og varme samarbeid. Spørsmålet blir da, hvordan i alle dager skal de klare å nå de samme toppene live? Ikke at det er relevant for albumet, men det blir spennende å se.

Alt i alt en velbalansert, velprodusert, velmikset og velkomponert skive som rett og slett ikke er annet enn mesterlig utført og vakkert.

+ Mesterlig velspilt.

+ Svært godt mikset.

+ Eksperimentelt på en svært god og fordøyelig måte.

+  Catchy.

+ Vokal og backing samt kor er svært gode og sjarmerende.

+ Sjangerhopp og variasjoner uten å miste identitet.

+ Detaljerikt.

+ «Strangers»er rett og slett en av årets beste poplåter.

– Smule fare for noe antiklimatisk live-sett om for mye detaljer fra albumet mangler.

Råkkfolkscore: 9,5/10