Kategorier
Anmeldelser

Drittmaskin – Sosial Prolaps (Album)

Denne drittmaskinen har litt drittlyd, men ække dritt.

Plateselskap: Flue Plateproduksjon
Studio: ?
Bak spaker og knotter: Drittmaskin, Robert Jönnum.
Artwork: Wooden Cyclops. Dra til helvete, Faand, Ljå Dryle og Plasmabass

«Sosial Prolaps» låter gjennomført. 80’s Trash metal med likbleik black metal vokal. Låtene er velspilt og det tidvis har de utrolig kule små psykedeliske effekter og lydteppene i bakgrunn som gjør låtene svært stemningsfulle. Låtene er også tidvis svært catchy og fordøyelig.

Skiva har kun ett stort problem. Lydbildet blir for rotete. De fleste av låtene høres ut som de er spilt inn på forskjellige steder med forskjellige amper og trommesett, noe som gir skiva en noe vaklende flyt. Miksene låter også svært annerledes fra hverandre. Det blir som en mixtape av black metal produksjoner. At de har trykket en tidlig 90’talls black metal sound til brystet er kult, men når det varierer så mye, så er det synd at man blir tenkende på at forrige låt man hørt hadde fetere lyd, men den låta man hører på er en fetere låt og man skulle ønske det var en sonisk kontinuitet som hadde løftet helheten.

Alt i alt blir man sittende igjen med en skive full av fete låter som man blir litt irritert over at ikke klarer å holde en mer samlet sound. Mixtapefeelen kan funke iblant. Her funker det ikke helt.

+ Velspilt.

+ Solide låter.

+ Helgrim vokal.

+ Kul trash metal/black metal blandings som er fordøyelig.

– Lyden er så varierende at det blir irriterende.

– Høres ut som ei samling av demoer. Svak helhetsfølelse.

Råkkfolkscore: 6,5/10