Kategorier
Anmeldelser

Dead Beat – Straight To VHS (2-spors)

Punkete Boogie Woogie.

Dead Beat leverer 2 låter på «Straight To VHS». Disse låter noe forskjellig og kan muligens tenkes å være forskjellige sessions.  De låter ihvertfall relativt ulikt mikset. Ingen av de låter spesielt sterkt. Spesielt på låta «Saviour» høres det ut som gitaren er tracka igjennom en microamp eller en av de minste Peavey Rage (gutteromsklassikeren før Roland Cube) ampene. Fyldig låter det desverre ikke. Trommene og vokalen kommer best ut av det. Bassen har også sin sjarm nogenlunde intakt.

Men svinger det?

Ja. Rockefoten går på en slags gammeldags «Knipse like kult som Frank Sinatra» type måte. Låtene har god swing og en koselig punkete attitude. Vokalen brauter og er autoritær uten å låte tilseggjordt og føles helt som hånd i hanske.

Alt i alt er det en søt affære som gir en hunger etter mer, til tross for at lyden ikke er helt der en kanskje skulle ønske.

+ Velspilt.

+ Kul blanding av sjangre. Punk/Swing/Rockabilly/Boogie

+ God vokal.

+ Gir mersmak, skulle ønske det var flere låter.

– Litt glissent antall låter? MERE! MERE! MERE!

– Miksene er meget midt på treet. Trommer og vokal står sterkest, mens gitarer lider av å være for midscoopa, hule og tynne.

 

Råkkfolkscore: 6,5/10