Kategorier
Artikkel Topp 10

Topp 10 låter med motorsykkellyder.

 

Etter å ha anmeldt låta «Motorcycle Death Cult» av Håndgemeng, ble det påpekt av en herremann at undertegnede ikke hadde kommentert noe om motorsykkellydene.

Lyden av motoren… Mmmmm… For mange lyden av frihet, for andre… Ille harry. La oss ta en gjennomgang av litt låter med motorsykkellyder. Gjerne fra skuffende til, om ikke bra, men ihvertfall klassikere. Trøkk på låttitlene for linker 🙂

10. Billy Joel – Movin Out: For det første, så låter denne motorsykkelen sinnsvakt ræva. Lyden på sampelen brukt er horribel og det varer altfor lenge. I tillegg virker det rart å dra med seg ett flyttelass på ei motorsykkel. Som igjen sier noe om at kanskje Mr Joel har snyltet en del siden han tydeligvis kan få plass til alt han eier på ei motorsykkel. Med mindre han har sidevogn… Da er han egentlig litt raff. Men det kler ikke låta.

09. Arlo Guthrie – The Motorcycle Song : «I just wanna ride on my MOTORSYKKAL»? Og den sykt skranglete og småsure venstregitaren i kombinasjon av den sykt fisete motorsykkellyden gjør denne låta ikke så sterk som den kunne vært.

08. Kaiser Cheifs – Saturday Night: Døv låt som uten spesiell grunn starter med noe som høres ut som en relativt klysete italiensk resersykkel.

07. Crazy Cavan – My Little Sister Gotta Motorbike: Slitsom uttale og sinnsvakt høy vokal i miksen. Litt småflat og tam rockabilly vibe. Motorsykkelen er det beste med denne låta. Artig ambulanse på slutten. Gjør hele låta ille mørk.

06. Moby Grape – Motorcycle Irene: Chill affære med testikkelløs vokal. Snedig valg å overdubbe motorsykkellyden med rare leppeblåselyder.

05. The Revillos – Motorbike Beat: Hvorfor høres hu dama så rar ut!? Motorsykkellyden låter dust mye bedre en miksen.

04. The Shangri-La – Leader Of The Pack: Artig låt som forteller en historie og bruker motorsykkellyder helt sinnsvakt mye.

03. Saxon – Motorcycle Man: Saxon i full Van Halen modus. Vokal med ekstrem reverb-o-rama. Bra energi.

02. Motley Crue – Girls, Girls, Girls: Hørte jeg MOTORSYKKAL igjen?! Låta trenger ikke mer forklaring. Motorsykkel er tydeligvis ei vaginamagnet. Ihvertfall da.

01. Meat Loaf – Bat Out Of Hell: Rolig 10 minutters episk motorsykkelkrasjlåt med ei heseblesende motorsykkeloppstart rett inn i en knusende solo ca 06:10. Men fortjener denne skiva ei overhaling og en remix og mastering? Sårt.