Kategorier
Anmeldelser

SÂVER – I, Vanish (Singel)

Ei svær, skitten mammut av ei låt.

Plateselskap: Pelagic Records

7 minutter med fyldig chuggete riffing, eksperimentelle syregitarer, høyt trommeteknisk nivå og stødig vokal. Denne låta er første smakebit fra skiva «They Came With Sunlight» som kommer 1. mars. Og dette lover godt.

For dem tidligere kjent med bandene Hymn og Tombstones  kommer man til å merke den noe mer progressive strukturen. Det vris og vrenges og er fylt med overganger man føler man må spole tilbake for å virkelig skjønne hva som skjedde. Det skjer mye, men flyten er hele tiden god. På de 7 minuttene får vi høre mye av SÂVER. Som naturlig nok setter opp spørsmålet: «Hva mer har de å by på?».

Alt i alt ei bælfeit doning av en låt som kanskje kommer til å overaske folk med sin progressive natur. Undertegnede er spent på hvor eksperimentelt albumet kommer til å være.

+ Miksen er kul og passende.

+ Noe mer eksperimentelt og progressivt enn man kanskje har hørt fra guttas andre instanser. På svært positivt vis. Dette er tross alt karer som alle er mestere i kunne ruge på ett riff i svært god stoner-ånd godt og lenge.

+ Variert vokal sound som kjennes stødig ut.

+ Svært velspilt. Bonuspoeng til trommeslager.

– Følelsen av 2 gitarer som gjør svært ulike ting, når (ut fra hva undertegnede har fått med seg) man er en gitarist kjennes noe risky ut med tanke på videre live setting. Men alt kan vel løses med snedige pedalløsninger.

– Skulle ønske trommene hadde litt mer kjøtt på seg i miksen. Litt mer fyldig sound.

Råkkfolkscore: 9/10