Kategorier
Anmeldelser

Orsak:Oslo – Ghost Gear (EP)

Flytende, nervefylt og chill.

Plateselskap:?
Studio:?
Bak spaker og knotter:?
Artwork:?

Orsak:Oslo sine instrumentale låter er på «Ghost Gear» fylt med en slags nerve som er både behagelig og.. i mangel på ett bedre ord.. Eerie. Låtene blir muligens noe monotone for noen, spesielt på trommefronten. Men i denne type musikk er denne disiplinen og de smakfulle variasjonene som gjør utslagene. Gitaren er svevende med innhopp av fløyelsmyke toner. Det hele blir massivt og minimalistisk på en gang.

Låta «Ghost Gear» er en av de kuleste låtene undertegnede har hørt fra bandet og en fantastisk låt. Her kan tankene skli litt mot Earthless sin låt «Sonic Prayer», bare mer stoisk, vakker og majestetisk. «Ghost Gear» er ett mesterstykke av en låt.

Alt i alt en EP med massiv stemning, men fortsatt så velbalansert at det aldri blir for langdrygt eller utmattende. Inneholder også en av de beste låtene undertegnede har hørt av bandet.

+ Miksen er kul, passende og velbalansert.

+ «064 Ghost Gear» er en masterclass i stemningsfull instrumental rock.

+ Smakfullt.

+ Velspilt.

– «054 I’ll Meet You There» er nærmest å bli for langdryg og monoton. Hadde kanskje ikke åpnet EP’en med den største prøvelsen på EP’en.

Råkkfolkscore: 8,5/10