Kategorier
Anmeldelser Artikkel

Oppsummering av dag 2 på BY:LARM BLACK

Se på denne vårkolleksjonen av snadderbisker a! Trivelig!

På BY:LARM BLACK spiller flere band, flere ganger. En beslutning har blitt tatt på å kun anmelde hvert enkelte band en gang. Så vet dere det!

DECEPTION var første bandet ut denne kvelden. Med høyt teknisk nivå og stødig intensitet leverte de en god konsert med brutal metal. Det som skorter på originalitet i riff, struktur og feel veies noe opp med hvor komfortable, selvsikre og stødige de er. Mens tidligere band på denne scenen med en sjangermessig likhet til Deception har slitt noe på noen punkter, hevet Deception seg ett nivå over disse og hadde fortjent en plass oppe på den store scenen om de hadde hatt en større tilhengerskare. Velspilt og intenst, men ikke det mest nyskapende.

Råkkfolkscore: 7,5

Gjestescore av Erik Skundberg (Taiga Woods): 6,5/10

Gjestescore av Tobias Gausemel Backe (SIBIIR): 7/10 (10/10 på vindmillinga)

THIS GUY! Erik Skundberg fra TAIGA WOODS med en rolig hveteøl noen bare gav han ut av det blå fordi de ikke likte den.

AIMING FOR ENRIKE, også kjent som, for dem som har hørt podcasten vår fra dag 2 på BY:LARM BLACK, «Eivind Og Rita» var vårt andre band i fokus denne kvelden. Dette var en maktdemonstrasjon i looping, timing, oppbygging og meloditeft. Vi klør oss kanskje litt i hue om hvorfor bandet ble booket inn på BY:LARM BLACK og vi så ett dramatisk skifte i publikummere. Ikke bare i mengde, men også typer. Men stemningen var svært god. Aiming For Enrike sin gitarist lager teksturer og lag underveis som de spiller på mesterlig vis og preinnspilte spor og lyder sklir sømløst inn i musikken. Trommeslager er uhyre stødig og ser ut til å ta hele konserten med en slående ro. Bandet låter organisk og har en uklinisk feel, til tross for at de, etter all sannsynlighet, har klikk på øra. Lysmannen fortjener også kudos for jobben gjort. Lyset hjalp virkelig sette prikken over i’en på denne, i mangel på bedre ord, fantastiske synthwave og rock fusjonen. Mææææget.

Råkkfolkscore: 8,5/10

Gjestescore av Kristoffer Lie Braathen (KAMBODIA) : 8/10

Gjestescore av Ole C Helstad (SÂVER, Kite) : 10/10

BOKASSA er ett hypet band om dagen. Dog undertegnede ikke er helt enig med alle av Lars Ulrich sine påstander, var undertegnede klar for å bli motbevist. Ønsket til og med å bli motbevist. Men til tross for en karismatisk frontfigur med ille koselig dialekt som var svært snakkesalig og en tight og stødig opptreden med mye energi, så blir det hele noe generisk. Bandet spiller en slags metal for som passer aller best for ett publikum som ikke ønsker noen form for musikalske utfordringr og bare vil drikke og gauke. Bokassa er ett perfekt partymetalband. Masse energi og riff så gjenkjennelige og lett å assosiere til noe man har hørt før, at det er umulig å ikke nikke litt med hodet. Bandet hevder å være «Kings Of Stonerpunk»fra scenen, men det med både stoner og punk blir en noe tynn påstand, minus en og annen allsang-aktig «whaaaaooo, whaaaaooo»-koring. Det er mer som raffinert uptempo NOLA sludge med fin lyd eller Entombed på sitt mest rock’n’rollete minus grimhet og brutalitet. Bandet skal dog sies å ha noen svært intense partier hvor trommeslager legger hele kroppen inn i skarpen og alt bare smeller beinhardt. Noen få sekunder da festen ble til blodig alvor. Da kjentes det ut som noe dypere, hardere og mer ektefølt på ett vis. Noe undertegnede skulle ønske de gjorde mer av.

Råkkfolkscore: 7/10

Vi dekker også dag 3 av BY:LARM BLACK, så om du er keen på å slå av en prat med oss, så kom bare bort!

Alle bilder: Råkkfolk Foto
Om noen band ønsker bilder fra sin konsert så sender vi disse gratis på mail. Kontakt oss på rakkfolk@gmail.com