Kategorier
Anmeldelser

DECEPTION – Penitential Psalm (Singel)

Overraskende pent til å være så brutalt.

Plateselskap: Rob Mules Records
Studio: ?
Bak spaker og knotter: Lasse Lammert
Artwork: Den Unge Herr Holm, Sledgehammer Graphix

Det er noe uhyre fint og positivt oppløftende med soundet på «Penitential Psalm». Det til tross for å være en type ekstrem-metal som kan ha en tendens til å lene seg inn i noe mer aggressive følelser. Istedetfor å pøse på med smånecro Slayerharmonier er refrenget på låta rent instrumentalt så og si i dur. Det låter friskt at man ikke må insistere på å låte grimt og deprimerende hele tia i en sjanger som dette.

Bandet spiller teknisk godt, tight og stødig og låta er veldig godt plassert tempomessig.  Hadde denne låta hatt noen BPM lavere tempo, så hadde låta blitt for sigen og ikke hatt samme gode feel og groove.  Vokalen, som varierer mellom dyp deathmetal type vokal og en moderne kryssning mellom hardcore og black metal vokal, låter kanon og balansert. Variasjonen mellom vokalstilene er også viktig og bryter opp en monotoni som kanskje kunne inntruffet om man hadde valgt kun deathmetalvokal igjennom hele.

Lyden er helt ok. Skulle gjerne hatt mer følelse av anslagene på gitarene, de låter noe grøtete og billig distortion helt i toppen av registeret, og trommene kunne godt hatt litt mer punch i skarpen. Men ellers er trøkket i mixen god.

Alt i alt er dette en entrecote av balansert og groovey metal.

+ Ok mix som trøkker godt.

+ God feel på låta. Oppløftende og genuint fint på ett vis. (Dog tematikken sikkert er noget mer necro)

+ Velspilt.

+ Kul variasjon i vokaler.

+ Perfekt satt tempo for låta.

– Minus for å ikke ha låta på Spotify ved release. (Dog vi fikk forklart, etter vår forståelse, at det ble en litt hastesituasjon før BY:LARM BLACK).

– Gitarene hadde kanskje låti litt kulere med litt mer scoopa mids. Gitarene har ett lite snev av Boss Metal Zone pedal i seg helt i topp.

– Litt mer punch og presence på skarpen hadde nok ingen hatt noe imot.

Råkkfolkscore: 8/10