Kategorier
Artikkel

Musikkvideoer… Gidder ikke folk?

Foto: Markus H. Thorsen
Fra innspillingen av musikkvideoen til Krast – Brenn meg opp. I bildet: regissør Fredric Posé og trommis Jon Even Schärer

Hvor blir det alle musikkvideoene?

Vi lever i en tid av snapchat, instagram, skype og fandens oldemor. Det har aldri vært lettere å filme rundt seg, men det til tross, kjennes det ut som om folk ikke gidder å lage noe særlig musikkvideoer lengre, det er selvsagt noen som gjør det, men overaskende få i forhold til hvor mange band som er der ute. Det er kjennes umåtelig skuffende ut. Selvsagt så kan det trolig hende at flere ikke ønsker å lage musikkvideo uten at den ser enormt profesjonell ut. Men det er da litt synd. For undertegnede som ofte anmelder blant annet singler, så kan en musikkvideo gi ett inntrykk av bandet som kanskje kan hjelpe å øke følelsen av hvordan de er, hvordan de ønsker å fremstå og ikke minst hvordan de ønsker musikken skal fremstå. Det er selvsagt ikke bare bare å lage musikkvideoer, men på en annen side så har det kanskje aldri vært lettere og mulig å gjennomføre på ett mindre budsjett.

Nostalgien rundt musikkvideoer ligger latent hos undertegnede. Noen musikkvideoer er tidløse og kan sees utallige ganger. Noen med store og noen med mindre budsjett. Noen fantastisk utbroderte og noen utrolig enkle. her er noen eksempler på noen internasjonale musikkvideoer for velkjente band som trolig ikke har blitt gjordt på ett enormt budsjett. Trolig.

The Raconteurs – Salute Your Solution

The Mars Volta – Goliath

The Replacements – Bastards Of Young 

Weezer – Say It Ain’t So

Pixies – Velouria

PJ Harvey – This Is Love

Foo Fighters – Low

Radiohead – No Surprises

Queens Of The Stone Age – Monsters In The Parasol

Metallica – One

Ja, noen av disse har kanskje en og annen effekt eller lignende som kan kreve litt tid eller halvfancy redigering som kan kanskje kan youtubes, men poenget er at det er ingen skam i å lage en enkel eller litt «billig» musikkvideo. På ett vis er det kanskje bedre med en litt billig en enn ingen i det hele tatt?

Vi har jo også eksempler fra Norge…

The Cato Salsa Experience – So the circus is back in town

Shaving The Werewolf – License To Breed

Deseized – Blood And Oil

Quarter Wolf – Rock’N’Roll Cliche

Johndoe – Rastløs Rock’n’roll

Black Debbath – Nei Til Runkesti På Ekeberg

Rongeur – Weltschmerz

Ronny Pøbel – Raseri

Dømt – Losing Control

Poenget er at musikkvideoer igrunn er litt gøy og kan fås til på ett eller annet vis. Det finnes folk der ute som elsker å glo på, blant annet undertegnede. Vi håper folk ikke har gitt opp tanken med musikkvideoer og kanskje har fått litt inspirasjon fra eksemplene fremlagt her.

Krysser fingrene for mye kule musikkvideoer i fremtiden.