Kategorier
Artikkel

Oppsummering av dag 1 på Inferno Music Festival

Dag 1 på alle festivaler blir ofte til en orienteringslek. «Hvor er ditt?», «Hvor er datt?». Takk og pris var alt lett og oversiktlig. Mer om dette mot slutten.

Vi begynte på Clarion Hotell, hvor mye av konferansene blir holdt og som fungerer som Inferno HQ virker det som. Vi får hver vår konvolutt med akkreditering og slikt og setter fart mot Rockefeller for å rekke Svarttjern. Idag, er bare to av scenene åpne. Scenen på Kniven er bare åpen på fredag og lørdag og skal totalt bare huse 4 band over to dager. Noe som fremstår litt halvveis. Når man først har en ekstra scene åpen, hvorfor kun bruke den mellom 14:30 og 16:30? Hmm.

Svarttjern startet haraballet på Rockefeller og ble, for oss, en noe klassisk og stereotyp porsjon black metal. Kanskje noe mer rølpete i kanten og trommeslageren hadde ett par uventede grooves som låt friskt, men eller ble det det en jevnt over ok opplevelse for oss. Ikke noe revolusjonerende, men trygt og gjennomført.

Neste band vi fikk med oss var The Black Dahlia Murder, som knuste marg og bein. Bandet fremstod som litt outsidere på festivalbillen sammen med ett par andre, men leverte brutal partyekstremmetal fra øverste hylle. Publikum virket svært overbevist også. Her tok kanskje Inferno en sjans, men den var totalt verdt risken.

Aura Noir ble er snodig affære for oss. Vi gav det 5-6 låter før vi kastet in håndkleet. Lyden fremstod grøtete, Trommeslager virket utight, musikken virket ubalansert, som om man brukte black metal som ett skalkesjul fordi man helst ville spille klassisk hard rock og når man ruller ut Motorheadcoverlåt tidlig i settet kjentes det hele litt snodig ut. Mange hadde snakket varmt om Aura Noir, men som en publikummer som bare dømte utti fra hva en så og hørte, ble vi desverre lite imponert. Mulig de har fet historie og kul diskografi, men dette traff ikke oss dessverre. Og det å sitte på en kontorstol, dog det sikkert er medisinsk grunnlag, er ikke akkurat den kuleste og mest underholdende stagepresencen vi har opplevd.

Etter å ha konsumert føde som kan få enhver vom til å hate en på familieresturanten Mcdonalds, fikk vi med oss en fantastisk trommeslager. Bandet Inculter har en fantastisk trommeslager som virkerlig pusher resten av bandet. Med uvirkelig tight og sylskarp presisjon hjalp trommeslageren bandet å gi maks energi inn i sin trash-metal på John Dee. Dette var en svært positiv opplevelse og med John Dee fylt til randen, var det fint å se at trashen lever i beste velgående.

Siste band vi så før tåa til Eric sa «Nei, nå orker jeg ikke mer» var Witchcraft. Ett annet band som kanskje ikke er mørk metal sjangerens pureste utøver. Med saftig 70’talls riffing og mild antydelse til gamle doomaktige band som Pentagram og Black Sabbath leverte de ett stødig sett med kanon lyd.

Alt i alt en fin første dag på en festival som har det meget ryddig. Men.. Det fremstår kanskje som om mye energi og penger er lagt i konferansedelen.  Matutvalget/tilbudet er relativt lite og begrenset. Men så ligger det jo en mathall i samme bygget, så… At man ikke har flere venues virker også noe begrenset. Spesielt når man har en ekstra venue, men velger å kun bruke den i 3 timer to av 4 dager. Men samtidig er det påske, så kan være ett taktisk grep fordi man vet mye folk er på ferie osv. Ikke vet vi.

Hjemmesiden er fremstår også som om den er 15 år gammel. Bare det å mangle muligheten til å trykke på bandet under spilletider og få mer info fremstår lite gjennomført. At man må lete etter bandet i newsfeeden for noe som helst info er klønete. I det minste burde man hatt en parantes med land og genre ala Blood Cum (Trash Metal, NOR) eller Satantitties (Black Metal, POL).

Alt i alt så er det ikke mye å klage over. Vi er spent på hva dag 2 bringer.

FOTO: Råkkfolk Foto