Kategorier
Artikkel

Oppsummering av Inferno dag 4

Siste dag. To slitne karer. Gøtt.

Det første dagen hadde å by på var Cult Of Fire. Black metal med overaskende gode og behagelige teksturer og melodier i bakgrunn. Disse elementene gjorde at det føltes stort og til tider vakkert ut. Ille mye bord.

Neste ut var Vingulmork. Ett band med en kombinasjon av en vokalist som så ut og oppførte seg som en hardcore vokkis, men med black metal vokal og mye powermetal-riff. Det var tight og velspilt. Ikke gæli, ikke gæli.. Fantastisk morsomt øyeblikk når vokalisten skulle forklare om en låt. «Denne låta handler om å male..(trommis lager bråk så man ikke hører resten av det vokalisten sier)». og så «Denne låta heter Painted… wuhææææææææææ!».

Archgoat var deathmetall med sludgete stonerpartier. Men vi kommer til å huske det best for den ekstremt brutale vokalen. Musikken ble noe generisk, men den dype og guttorale vokalen kommer til å huskes.

AltarEgo var visst ett band fra Nederland som har hatt reunion nylig. De spilte en krysning mellom 80’s trash og 90’s deathmetal. Ikke voldsomt originalt, men jobbet hardt på å få liv i ett noe, til å begynne med, skeptisk publikum. Hadde også en bursdagssang som ble en noe spesiell affære.

1349 ble siste band vi så denne festivalen. En grillfest av en annen verden. «Kulegriller» over hele scenen og pyro så det holdt. Men til syvende og sist kjentes det noe hult ut. Mye ståhei, men i bånn lå det ett klassisk black metal band som faktisk ikke var så fryktelig tight til tider heller. Dette kom som en overraskelse. Ventet på noe uventet. Det kom dessverre ikke.

Dett var dett for Inferno for i år. Det som har vært soleklart er at vi (Eric og Eirik), til tross for å sette pris på så og si all musikk, blir fort mett på black metal. Det skal mye til for at vår interesse skal holdes oppe lenge. Derfor ble jo band som Avast, The Black Dahlia Murder, Taake og Tribulation våre favoritter denne helgen. De som gjør noe annerledes, de som tilfører noe nytt og de som ikke henger seg opp i troper.

Vi vil gjerne takke Kristoffer Neegaard og resten av Inferno for en ryddig festival.

Pass på å hør våre podcaster fra alle 4 dagene, de kan høres på Spotify, iTunes og alle andre sånne podcaststeder.

Om noen ønsker bilder fra konserten sin, send oss en mail til rakkfolk@gmail.com så sender vi det vi har. Gratis selvsagt.