Kategorier
Anmeldelser

Singing Swords – Singing Swords (Album)

Trygt og godt.

Singing Swords leverer en trygg pop-rock plate for den lille titten ut av vinduet på morran etter ei skikkelig fyllekule og man reflekterer litt over livet sitt.

Lyden er varm og godt balansert. Kule orgler og bedagelige gitarer surrer og går, trommeslager spiller utelukkende smakfullt for låtene. Tidvis kan orgelene gi en følelse av ett mildere og  supermodent Caesars Palace.

Låtene er for det aller meste lett fordøyelig, kanskje litt for lett fordøyelig? Med unntak av ett fåtall låter som har en mild antydelse til å være bittelitt quirky, så er det lite utfordringer instrumentalt. Det hele blir svært bedagelig. Tekstene er dog svært fine og reflekterte. De gir til gjengjeld en dybde som det kan kjennes ut som blir mangelfull instrumentalt og på de fløyelsmyke og «lette» vokallinjene.

Alt i alt er dette en svært fordøyelig og bedagelig pop-rock plate som kanskje ikke gir den største variasjonen i driv og feel, men er svært stødig og en no-brainer å ha på i bakgrunn mens man koser seg i sola eller stirrer ut i intet og reflekterer.

+ Svært passende mix.

+ Velspilt og stødig.

+ Svært lett fordøyelig.

+ Solide og gode tekster.

+ Svært stødig vokalarbeid.

– Blir noe lite variasjon i stemning og feel. Kjennes liksom bare koselig ut på ett vis. Kan da kjennes noe monotont ut.

– Til tross for å være fordøyelig i svært høy grad, sliter undertegnede med å kjenne på noen skikkelig solide hooks. Det som setter seg momentant. Det man begynner å nynne eller synge litt for seg selv.

Råkkfolkscore: 7,5/10