Kategorier
Albumanbefaling JØRNBEFALING

JØRNBEFALING #5

ROCKET FROM THE CRYPT – SCREAM, DRACULA, SCREAM!

Del 2 av 3 i den Hellige Treenighet av John “Swami” Reis beste album (følg med videre for del 3).

Samtidig som John “Swami” Reis startet Drive Like Jehu startet han også det punkeinspirerte rockebandet Rocket from the Crypt, som et selvtitulert “partyband” som kunne eksistere ved siden av det litt mer seriøse orkesteret Drive Like Jehu.

Etter å ha gitt ut “Circa:Now!” i 1992 fikk bandet oppmerksomhet fra majorlabels og ble sammen med Jehu signert til Interscope, og populariteten skjøt i vœret da de ga ut “Scream, Dracula, Scream!” i 1995. De turnerte i statene, UK og resten av Europa, laget musikkvideoer til flere av singlene fra albumet (“On A Rope” er nok den aller mest kjente av dem), og nådde mild suksess både hos uavhengig presse og hos MTV. De fikk et rykte på seg for å vœre et forrykende liveband, mye basert på merkelige og absurde liveshows: de pleide å spinne et svœrt hjul for å bestemme setliste, holde loddtrekning midt i konserten, kle seg i intrikate og matchende kostymer på Halloween og nyttårsaften, blåse flammer fra scenen og opptre på barne-TV.

Selve albumet nøt godt av et generøst forskudd fra Interscope, og inkluderte et orkester, orgel og en opptreden av John Reis Sr. på trekkspill.

“Scream, Dracula, Scream!” skiller seg ganske kraftig fra Drive Like Jehus “Yank Crime” som kom året før, og byr på mer positivitet, allsangvennlige refreng, klarere lydbilde og ikke minst leadvokal fra John “Swami” Reis selv. At albumet er inkludert i boka “1001 album du må høre før du dør” snakker kanskje for seg selv.

For Fans Av: De som liker musikk som ikke tar seg selv for seriøst, band som klarer å ha det gøy selv
om de lager steintøff rock, og vil ha allsangvennlig punkrock uten at det skal bli helt college av det.