Kategorier
Albumanbefaling JØRNBEFALING

JØRNBEFALING #6

HOT SNAKES – AUTOMATIC MIDNIGHT

Del 3 i den Hellige Treenighet av John “Swami” Reis beste album.

Drive Like Jehu er dødt og Rocket from the Crypt har pause. Hva finner du på da? Starter et flunkende nytt “sideprosjekt” som skulle vise seg å vœre det feteste av dem alle vel? Hot Snakes førte John “Swami” Reis tilbake til vokalist/gitarist – og tidligere bandkollega fra Drive Like Jehu – Rick Froberg, og sammen skapte de et sound som er mer primalt og rett frem enn de tidligere prosjektene deres. Beskrivelsen “hardcore garage punk” kunne egentlig ikke vœrt mer treffende, og debutskiva “Automatic Midnight” låter skittent, mørkt og like jœvlig som Drive Like Jehu, men mer rett frem musikalsk og i låtstruktur som Rocket from the Crypt. Det faktum at Reis på den tiden bodde i San Diego, Froberg bodde i New York og trommis Jason Kourkounis bodde i Philadelphia gjorde at albuminnspilling og turnering ble sporadisk, kaotisk og hektisk for alle involverte, og var kanskje en underbevisst bidragsyter til albumets 31 intense og stressende minutter.

Albumet ble sluppet på John Reis sitt eget plateselskap Swami Records, Hot Snakes turnerte sporadisk etter release og det var det. John Reis returnerte til Rocket from the Crypt, som var et kommersielt mer suksessfullt band, og Hot Snakes ble lagt midlertidig på hylla. Et par sporadiske album og noen få turnéer senere var både Rocket from
the Crypt og Hot Snakes lagt permanent på is, men i 2010 gjorde Hot Snakes et etterlengtet comeback og ga ut et sinnsykt fett album i 2018. For en tid å leve dere!

For fans Av: John “Swami” Reis. De greiene her befinner seg på et helt annet nivå enn alle oss andre.

PS: Undervurdert soloskive fra sjefen sjøl: Swami John Reis and the Blind Shake -Modern Surf Classics. Det høres akkurat ut det skal.