Kategorier
Albumanbefaling JØRNBEFALING

JØRNBEFALING #8

SWERVEDRIVER – I WASN’T BORN TO LOSE YOU

Jeg var lovlig sent ute til Swervedriver-toget. Såpass mye at jeg nesten ble stående igjen på perrongen, men rakk akkurat å sprinte frem og hoppe på bakerst, og det er jeg utrolig glad for. FOR et band!

Den spede begynnelsen var i 1989 i Oxford, med en håndfull EP-er spredt utover 1990 og en debut på radioshowet til selveste John Peel på BBC. Soundet var sterkt inspirert av Dinosaur Jr., Hüsker Dü, The Stooges, MC5 og Sonic Youth, og bar preg av å vœre en slags kombinasjon av shoegaze og grunge med en klar popstemme i midten.

Tumulter innad i bandet, problemer med plateselskap og lunken interesse førte til at bandet ga seg i 1998 etter en håndfull med det som nå er ansett som klassiske shoegaze/grunge-album (litt i samme stil som Ride, Jesus & Mary Chain, My Bloody Valentine og Slowdive om man blir bitt av basillen). Men plutselig røk man på en reunion-turné i 2008 (med første konsert på fuckings Coachella liksom), forsvant inn i studio noen år senere, og 17 år etter forrige album var “I Wasn’t Born To Lose You” født. Året er 2015 og Swervedriver er tilbake med et kriminelt undervurdert album som relativt gode kritikker verden over. Men bare vent, “I Wasn’t Born To Lose You” vil bli hyllet som det mesterverket det er, bare vent.

For Fans Av :De som synes Jesus & Mary Chain og My Bloody Valentine blir litt bråkete, Dinosaur Jr. litt for søvnig i vokalen (sorry J), og vil ha herlig flytende og svevende shoegaze med melodier man lett kan synge med på. Som Fresh Prince sa: summertime!