Kategorier
Anmeldelser

The Billion Trillions – The Billion Trillion (EP)

Noe tørt.

The Billion Trillion spiller en slags indiepop-rock/post-rock med noe mindre delay og reverb kanskje assosiert med sistnevnte sjanger. Noe som igjen krever ett svært tight og stramt sound, slik at det blir mindre rom for slark og ett svært høyt nivå av presisjon for gitarene. Og stramt er det. Være seg storslagne åpne partier eller discogrooves.

Miksen er god og passende, men føler at bandet kanskje mister muligheten til mye stemning ved å ha ett relativt tørt lydbilde og en forholdsvis monoton vokal. Noen av de lengre instrumentale partiene blir også noe monotone og udynamiske. Som om det mangler litt ekstra krydder. Tidvis følelse av riff som egentlig ikke går noe sted eller utvikler seg.

Alt i alt er det svært velspilt, men skorter noe på krydderier og stemning.

+ Miksen er god.

+ Velspilt. Svært tight.

+ «Close To The Tree Line» Låter noe mer stemningsfullt enn resten og flyter godt.

– Lydbildet blir noe tørt, som igjen gjør at de mister litt i atmosfære og stemning.

– Vokalen blir noe monoton og uten noe særlig følelse eller sjel, kommer tidvis i overdrevet sparsommelige drag og kjennes kanskje ut som det bare «er vokal for å være vokal».

Råkkfolkscore: 6/10