Kategorier
Anmeldelser

Underwing – Spirals (EP)

Garage-prog-grunge.

Garage, fordi produksjonen kjennes litt «hjemmesnekra» ut. Prog, fordi alle låtene er har relativt progga riff og trommer. Det lugges og rives i tighte former. Grunge, fordi vokalisten låter ille nære Layne Staley/Scott Weiland.

EP’en har låter med mye sjel i seg og er velspilt og er gjennomført. Lyden er klar og tydelig, men blir kanskje i overkant MID-fokusert, litt mer bunn i miksen hadde hjulpet det trøkke noe mer. Gitarlyden hadde også kledd å hatt en ekstra dub med litt fyldig og grisete Mastodon/sludge gitar som kunne gjordt gitarlyden mer chunky og ikke fullt så «lead gitar sound hele tiden» vibe.

Alt i alt er dette en kul EP som er gjennomført og med sjelfulle låter, mye på grunn av en stødig vokal, men med en noe steril produksjon som fungerer, men mangler det lille ekstra kjøttet på beinet.

+ Velspilt.

+ Ok+ miks.

+ Svært stødig vokal.

+ Catchy.

– Miksen mangler den lille ekstra fylden og varmen.

– Gitarlyden hadde kledd å være hakket mer chunky.

Råkkfolkscore: 7,5/10