Kategorier
Albumanbefaling JØRNBEFALING

JØRNBEFALING #11

MIKAL CRONIN – MCII

Michael “Mikal” Patrick Cronin. Hvorfor har verden skjenket oss deg i akkurat vår tid? Hva har vi gjort for å fortjene den sinnsyke fuzzpopen du gir ut? Altså dette er selve definisjonen av av “power” og “pop” blir når man putter de to tingene sammen til en egen sjanger. Og hvorfor skriver jeg om andrealbumet “MCII” og ikke debutalbumet “Mikal Cronin” eller sisteskiva “MCIII”? Fordi fuck you. Ty Segall-kompis og bonusmedlem av Thee Oh Sees (eller er det Oh Sees nå?) Mikal lager knallgode poplåter og finner ut at han skal smadre hele dritten med massevis av fuzz, og hvem er vi til å nekte han det?

Men selv om dette er en støyete affære er det litt mer tilbakeholdent enn f.eks. “Slaughterhouse” fra Ty Segall Band (hvor Mikal spiller), og mye mer delikat arrangert og produsert enn man skulle tro. Mikal sitter nemlig på en bachelorgrad i musikk (NERD) og under all støyen er det umulig å ikke finne vanvittig gode låtstrukturer, fet produksjon og møysommelig arrangerte horn- og stringseksjoner. Det er ikke ett eneste instrument som virker overflødig eller unødvendig gjennom de 10 sporene “MCII” gir oss, og innimellom dukker det opp noen virkelige høydepunkt som veldig lett kunne vært skrevet for internasjonale popstjerner.

Åpningen “Weight” (med en frickin’ kassegitarsolo under all støyen, av alle ting), “Shout It Out” og min personlige favoritt “Change” (de av dere som har opplevd undertegnede som DJ på Vaterland i Oslo har hørt den mer enn én gang for å si det pent) står ut, men jevnt over er dette en råsterk representasjon av hva som hadde skjedd om popbransjen hadde skrudd på vrengen litt oftere.

For fans av popmusikk men som ikke vil miste cred i miljøet så dere må ha noe vreng på musikken, eller som føler at dere ikke har nok fuzz i livene deres så dere vil bare drukne i fuzz resten av uka. Jeg vet man ikke skal beskrive eller forklare memes, men se for dere han lille gutten på flyet som skal drikke vann og alt kommer på én gang: den lille gutten er dere og vannet er fuzz. Han mannen ved siden av er Mikal Cronin.