Kategorier
Anmeldelser

goldenboy – Adult Oriented Rock (EP)

Tviholder fast i ungdommelig glød.  Photo: Stian Hofslett Thowsen

De ser nok litt humor i det sjæl der de kaller EP’en «Adult Oriented Rock», men spiller tidlig 2000’talls ungdommelig glattpolert pop-punk. Problemet er at denne kontrasten blir litt snodig. Låtene har ikke noe edge, ingen fare ved seg. De er bare pene og pyntelige. Vokalen er monoton og nesten dronete der den ligger på en slags konstant «ææææææææ»-lyd på samme måte Tom delonge alltid sier «AAAAaaii» istedet for «I», bare på alt.

Låtene og tekstene i seg selv er catchy og stødig spilt. Men kjennes fryktelig tamme og tannløse ut. Her kommer «Adult Oriented Rock» inn. Det er som punk for Yacht Rockere.  Gitar og basslyden er svært polert og vokalen har bare en modus og stemmning som er ok. Men vekker ikke følelser i en. Trommene derimot er svært solide, tighte og har en god energi.

Alt i alt så er dette en litt halveis affære som undertegnede håper har litt mer trøkk og guff live, fordi dette ble litt tamt.

+ Lyden er god, men kunne kanskje vært masteret tettere og mer punchy.

+ Velspilt.

+ Tidvis svært catchy.

+ God melodier og ideer.

– Blir for polert og «fint». Savner litt mer skitt og holdning.

– Vokalen kan oppleves som ekstremt monoton og stemningsløs.

Råkkfolkscore: 5/10