Kategorier
Anmeldelser Artikkel Podcast

Råkkfolk På Tons Of Rock: Oppsummering Av Dag 3 + Podcast

Nei fader, da var det over. Tons Of Rock. Denne litt harry, men utrolig gjennomførte festivalen som nå har hatt sin debut på Ekeberg.

Harry? Ja litt. Når man blander Volbeat, Def Leppard og Kiss fans så møe, så blirre litt harry. Men det er en fredfull harry. En slags «Så på alle de som har kledd seg ut som Guy Fieri a» og «Hu der er så drita at hu snart krabber»type måte. Det er litt deilig det. Og morsomt å flire litt av.

Festivalen har hatt lite kritikkverdige forhold, men to ting har vi kommet over som kanskje kan forbedres noe: Lydmenn. Det har vært mye snodig lyd på Scream og Vampire stage, noen ganger panser, andre ganger helt katastrofe.  Veldig ofte enten eller. OG det andre vi krysser fingrene for er kanskje en scene som er dedikert for de litt mindre, undergrunnen. Vi husker ihvertfall ett år at Tons Of Rock hadde en slik scene på festningen i Halden. Det var kult, føltes inkluderende og på denne måten hadde festivalen dekket opp alt fra de store til de små.

Men alt i alt. For å være første år ett sted… Kanon jobba.

THE DOGS (MAIN STAGE)

The Dogs, i likhet med Black Debbath som åpnet dag 1 av festivalen er ett ærverdig Oslo-band. Det oser. Men det er en liten følelse av at The Dogs fortsatt jobber litt med å overbevise Oslo. Ikke vil kommunen legge ned dere signatur komlokk (som er så jævla gjøkete at det er til å få brokk av) og Øyafestivalen virker ikke å ha lyst til å røre dem med en ti meter lang penis fylt til randen med klamydia (som er så jævla gjøkete at det er til å få brokk av). Klamydia er til for å deles.

Derfor blir da denne konserten en utvilsom bekreftelse på hvor feil man kan ta ved å tviholde på klamydiaen sin. The Dogs leverer en maktdemonstrasjon på scenen og bandet låter strammere enn noensinne. Bandet fyrer på alle sylindre og leverer ett velbalansert og dynamisk sett med låter som vet akkurat når de skal rive og dra.

Noe grøtete lyd på vokalen (sånn gårre riktignok med vreng på mikken), var eneste å utsette på lyden. Det trøkka godt og låt balansert.

Dog The Dogs trolig kler mørke lokaler i en mer intim setting hakket bedre enn i solsteika på en monstrøs scene satt opp for trolig å tilfredstille Kiss sine behov, så leverte de en kanon konsert som gjør at de nå ubenektelig kan kalles ett av Oslo’s aller ypperste leverandører av rock og utvilsomt hører hjemme på Oslo’s festivalkrets.

Råkkfolkscore: 8,5/10

GLUECIFER (SCREAM STAGE)

Nei faen assa. Undertegnede er fan av Gluecifer, men detta… Nei detta var ille gæli.

Gitarbasert rock uten gitar…. Det er kun ordentlig lyd i gitaren når soloboost slår inn. Vi prøver å flytte oss.. Det hjelper ikke. Trommene og hovedvokalen spiser opp rommet. Gitarene får ikke plass. Bassen er der, men lav. Gluecifer aner frd og ingen fare. Det er kjipt, skikkelig kjipt.

Trommene, som er drithøye, låter ikke så bra heller. alt blir veldig mid og høyfrekvent. Tommene er en skranglete affære, men basstromma låter panser.  Vokalen blir god etter ett par minutter.

Men 45 minutter går før gitarene begynner å høres bedre, men da scoopes midfrekvensene så jævlig at gitarene høres ut som de er mikka opp igjennom ett ille langt jernrør.

Så kommer sistelåta. «Easy Living». Bassisten flopper på to takter når han står og spiller bassintroen alene, utilslørt. Det er flaut. Og strengt tatt ikke lov å bomme på sånt som en etablert bassist i ett etablert band. Og ettersom bassintroen setter tempoet og han spiller litt treigt, blir hele låta bitte litt seig og sirumpa.

Nei fader altså. En solid skuffelse. Som dessverre ikke skyldes bandet.

Råkkfolkscore: 4/10

Vi møtte pinadø gutta i Father Son Picnic, som i disse dager er aktuelle med første episode av sin egen podcast! Vi kjøre pariserhjulet og slo av en prat i en real Råkkfolk/Father Son Picnic crossover. Fader meg gøtt! Hele innslaget kan høres i podcasten nedenfor!

Uten om detta så blei Eric Testament-fan etter at de leverte ett forykende sett, Eirik kom på at han husket en Def Leppard låt og vi var generelt svært fornøyd med festivalen. Mer tanker og prat kan høres i podcasten!

PODCASTEN FRA DAG 3 KAN HØRES PÅ SPOTIFY, ITUNES, PODBEAN OG DIN FAVORITTPODCASTAPP NU!