Kategorier
Anmeldelser

Up Against The Phantom – El Cid (Singel)

Tilbake med ett knuskttørt pip.

Undertegnede er fan av Up Against The Phantom. La det ikke være tvil. Og når de nå har sluppet en selverklært «Summer single» etter at det har vært stille en stund, er det vanskelig å krype fram og innrømme at dette er en noe tannløs affære.

Det står ikke på spillinga, vokalen, bassen, gitarene, synthene, mix eller utførelse. Det står på låta. Låta er rett og slett litt platt. Refrenget er på ingen måte catchy nok, låta driver på ett slapt tempo og stemningen i låta kjennes middelmådig ut. Strukturen eller chordene er ikke spesielt interessante, der låta danser i kjente trakter av sound fra tidligere låter uten de samme solide hooksa eller noen form for overraskelser.

Alt i alt en låt som prøver å holde bandets sound så hellig at det høres ut som en litt slapp filler-låt eller en ubrukt låt fra en tidligere session. Intet våger, intet vinner. Her våges det ikke. Og det blir, dessverre en skuffelse. Spesielt siden de virker å ha ligget litt i dvale siden sist vi hørte noe fra bandet.

+ Miks er kanon.

+ Velspilt.

+ Solid vokal.

– Bandet tviholder på soundet sitt for hardt uten å tilføye noe nytt. Høres størkent ut.

– Følelsen av at det kunne vært en tidligere ubrukt låt/ filler.

– Å komme tilbake med en låt som kjennes for trygg og midt på treet ut er antiklimatisk.

– Lite kreativ.

– Mangler den solide catchynessen de har hatt på fryktelig mange låter.

Råkkfolkscore: 4/10