Kategorier
Anmeldelser

Grand Atomic – Ivy King (EP)

Bedre.

Forrige gang vi fikk noe fra Grand Atomic i mailen, hadde de en av crappeste miksene undertegnede hadde hørt. Det var så og si uhørbart. Nå har de fått på plass en stødig stoner-lyd. Den låter riktig nok ganske lo-fi fortsatt, men på en langt bedre og klassisk måte som blant annet innebærer at all instrumenter…. høres. I motsetning til forrige utgivelse.

Det trøkker og guffer på ett maksimal av bånntrøkk. Vokalen kjøres igjennom en klassisk «radioeffekt» på andrelåta «My Grave», men det kjennes litt synd ut fordi vokalen har sjel og nok personlighet til at den ikke trengs å gjemmes bak ett filter.  På sistelåta er det uten filter og litt mer frampå, som viser hvordan det kanskje burde vært gjort på forrige spor. Spesielt siden EP’en bare har tre spor og første er instrumental.

Epen sitt tittelkutt og førstespor kjennes minst interessant og inspirert ut. En slik type intro kunne fungert bedre på ett album, men når man dunker ut 3 låter, hvor alle ikke bikker engang bikker 5 minutter, så kjennes det ikke nødvendig ut. Blir noe generisk fyllstoffpreg.

Alt i alt, så er det ett enormt lydmessig sprang fra det siste vi hørte, men sammensetningen av låter og en noe generisk tilnærming til sjangeren blir litt flatt på kun 3 låter hvorav den ene bare kjennes ut som en slags doven intro. Her må det våges litt mer. Mange stoner og doom-band drukner dessverre hen fordi de ikke har en ekstra x-faktor. Noe de gjør litt annerledes, noe nytt de kanskje tilfører eller hvordan man strukturerer eller bygger opp låtene. Grand Atomic har litt lite triks oppi ermet. Men nå som de har lyden på plass, så kan man jo håper at kreativiteten spirer litt.

+ Ok miks som er passende.

+ Vokalen, dog litt dytte bak i miksen og vekk fra fokus låter stødig og har sjel.

+ Velspilt.

– Kjennes unødig ut med en instrumental låt som kjennes ut som en introlåt på ett album på en 3 spors EP.

– Vokalen fortjener å kommer mer frem i miksen.

– Blir litt A4 og generisk. Mangler litt krydderier og småtriks som gjør at låtene har noe litt friskt ved dem, for med disse låtene drukner de hen i fryktelig mange andre band i samme sjanger.

Råkkfolkscore: 6/10