Kategorier
Albumanbefaling JØRNBEFALING

JØRNBEFALING #19

RIVAL SCHOOLS – PEDALS 

Når man har spilt i så banebrytende band som straightedge-kjempene Youth of Today, hardcore-legendene Gorilla Biscuits og post-hardcore-heltene Quicksand er det lett å ryke på en smell og overse hyperundervurderte Rival Schools.

Frontfigur Walter Schreifels er en fyr som har mange jern i ilden, og det er kanskje derfor Rival Schools ble et kortlevd og intenst prosjekt som fløy under radaren på de fleste.

Debutalbumet “United By Fate” (både bandnavn og debutalbumet er oppkalt etter det japanske slåssespillet “Rival Schools: United By Fate” som originalt var et arkadespill og som senere ble sluppet til PlayStation i 1998) kom ut i 2001 på eminente Island Records, men allerede året etter var bandet lagt på hylla etter at gitarist Ian Love ga seg.

Det skulle ta 10 år før vi fikk det andre og foreløpig siste albumet fra gjengen, litt mer voksne, polerte, melodiske og mainstreame “Pedals” i 2011. Vi har gigantiske stadionriff i “69 Guns”, Helmet/Fugazi-inspirasjon i “Eyes Wide Open”, funky Muse-esque “Choose Your Adventure”, Failure-feeling i “Shot After Shot” og peak emo-rock i åpningssporet “Wring It Out”.

Så vidt verden vet har ikke Rival Schools gitt seg helt enda, så kan man håpe på album og turneé i fremtiden? I følge “timeplanen” bør vel det skje om ca 2 år, så ikke hold pusten. 

 

For fans Av: Walter Schreifels andre overnevnte band, som synes Foo Fighters er blitt for polerte og poppa og som vil ha emorock som ikke er for grinete. Og jeg velger å dra frem en tweet undertegnede fyrte avgårde da kalenderen viste 11.09.14: Rival Sons < Rival Schools.