Kategorier
Anmeldelser

Aktiv Dödshjelp – Bæng Bæng (EP)

Intenst og direkte.

«BÆNG BÆNG» er en EP som fort kunne ha vippet over på feil side om intensiteten hadde vært svakere eller om man ikke kjente på følelsen av tekstene er ærlig og direkte. Men med en mild hardcore-edge klarer de å beholde låtene kule og uten å kjennes kleine ut. Det er mulig det er bare undertegnede, men når man synger ærlig og direkte på bokmål så er det en viss fare for å høres ut som «Døden På Oslo S» om intensiteten ikke er på plass. Her er det ingen bekymring.

Låtene er catchy og har tidvis smått geniale gitarpartier som trekker godtriks fra den klassiske tungrockens snippsekk.

Introlåta «Trimma Lighter» kjennes dog noe ufullstendig ut. Dette kunne vært en durabelig episk åpning på skiva, men kjennes ut som man bare gir opp for tidlig. Dette gir en litt spørsmålstegn på hva som følger. Men AD skuffer ikke. Bortsett på åpningssporet. Som i bunn og grunn blir en litt grov miss. Tanken om en kort intro som skal bygge opp litt er kult, men når man først har dratt igang ei låt, høres det litt rart og bare å hoppe av skuta så brått som de gjør på «Trimma Lighter».

Alt i alt en stødig EP med solid punk med hardcore og tungrock-krydderier som kanskje gir ett litt snodig førsteinntrykk.

+ Ok mix. Kan kjennes noe over-komprimert ut.

+ Catchy.

+ Velspilt.

+ Tidvis fantastisk gitarpartier.

+ Bra intensitet.

– Åpningssporet treffer ikke helt på det den kanskje prøver å være.

Råkkfolkscore: 8,5/10