Kategorier
Anmeldelser

Råkkfolk På Øyafestivalen: Dag 1

Det synker inn. Faktumet av at man har dratt på seg ett duggfriskt pressepass på vegne av en norsk undergrunnspodcast/nettside med fokus på rock og metal, til en festival svært glissen på undergrunnens rock og metal. Noe er det, og de sniker seg inn gradvis, men på dag 1? Nei da varre heller labert gitt. Med ekstra trøkk på «Gitt». Men igjen så erre litt godt at dag en ikke gikk i hundre og fleir og førr.

Det er heller lite vits å diskutere The Cure sin fantastiske lyd og unødvendige setlistlengde eller IDLES sine fantastiske dansemoves, holdning og eksplosive energi.

Men det vi kan gauke litt om er…

BEATEN TO DEATH (BLÅ)

Grindcore med telecastere uten vreng, maks energi og presisjon ispedd en knallhard frontmann og ett lysshow i alle verdens farger. What’s not to like?

Beaten To Death er utvilsomt ett av Norges aller kuleste band i sjangeren ekstrem metal. Ett band som kan spore av ett hvert forvrengt blackmetal-tog og vise at man hverken trenger å late som man er Cannibal Corpse-beinhard, kan bruke humor på en smakfull måte og generelt kan være en gjeng med fantastiske karer som synlig koser seg på scenen. Samtidig som trøkket og intensiteten er særdeles brutal og som ei slegge mot tinningen.

BLÅ hadde ett særdeles klønete køsystem denne kvelden som gjorde at bandet, på en relativt ettertraktet konsert som var utsolgt, ikke fikk fylt opp rommet på BLÅ før det var godt ut i 3 låt. Gjeteord om folk som ikke kom seg inn før nesten siste låt er også ett bevis på dette.  Her skal igrunn BLÅ ha god nok rutine når det kommer til slikt.

Bandet går på med ett brak og braket varer helt til siste stund, det at de dynker musikken med alle farger i regnbuens farger fra lysriggen er det ultimate tegnet på at de ikke danser tango med ekstremmetallens noget bleke og kanskje unødige troper om at skal værra så ille grimt. Litt sing-a-long tekster fra projektor bak dem er en herlig prikk over i’en.

Alt i alt fikk man ikke servert så mye norske go’biter på dag 1 av Øya, men så er det jo tross alt «hvermannsen’s festival». Vi ser fram til dag 2 med noget mer fylde på rockefronten og kan kose oss med den musikalske bakfylla etter Beaten To Death sin herlige skjenking av en fantastisk konsert ned strupen på alle som var på BLÅ i går kveld.

RÅKKFOLKSCORE: 9/10

 

Bedritent bilde: RÅKKFOLK FOTO