Kategorier
Anmeldelser Artikkel

Råkkfolk På Øyafestivalen: Dag 2

Ja, hva skal man si da. Hittil har Øya vært fylt til randen med hiphop i genren «litt chill» og band som spiller svevende drømmepop. Da blirre lunkent for undertegnede. Det hadde vært mulig å skråle litt over hvor bra de 4 første låtene vi så med Ricochets var og at vi igrunn ble svært positivt overasket over energien og hvor dynamisk kontrollerte de var, men det gidder vi faen ikke.

Fant vi ut at undertegnede skal ha awkward ansiktsmaling og skilt med «Sigrid Rulez» på neste gang han ser Sigrid? Kanskje.

Men la oss heller ta ett sekund å rette søkelyset mot dagens ene soleklare undergrunnsband på Øya i sjangeren rock/metal…

GOLDEN CORE (Biblioteket)

Golden Core. Hva skal man si. 15 sekunder soundcheck, ca 20 minutters sett. Det er ikke mye tid å imponere på, men jaggu får de det til. Selv med noe som høres ut som en sprengt høytaler eller noe som lager litt skrall i lyden.

Golden Core har fått solide tomler opp fra starten hos samtlige, og hos noen en litt skeptisk holdning i gata av «de får bare så mye fokus fordi de er så unge». Nå har trolig alle med den holdningen som har sett de nylig innsett at de må bare lukke vaffelen og holde kjeft. Fordi det er bare å holde kjeft. Golden Core har på bare få år rukket å bli ett av Oslo’s mest aktive band med en solid mengde konserter og dekning. Og det merkes.

Undertegnede merker en slags imponert følelse av at de slutter liksom aldri å bli «litt bedre». På denne konserten er det spesielt trommeslager og vokalist Johannes Thor som løfter gamet sitt. Litt tightere trommer, litt mer variasjon i brekk og grooves, litt mer vreng i stemmen som gjør at han høres mer brutal og får dekket over litt av det å «låte som man er ung». Dette løfter kvaliteten betraktlig. Simen på gitar holder stand og er en riffbauta. Hettegensergamet er også upåklagelig.

Nei, hva skal man si, gutta blir bare bedre og bedre og leverer ett stødig, kort og brutalt sett som beviste at de hadde noe der å gjøre. Håper å se dem på en større scene med litt mer tid neste gang (Ja jeg snakker til deg Øya.).

Råkkfolkscore: 8/10

 

 

Bedritent bilde: RÅKKFOLK FOTO