Kategorier
Albumanbefaling JØRNBEFALING

JØRNBEFALING #22

THE DONNAS – SPEND THE NIGHT

Noen ganger er du bare nødt til å smelle noe lettbeint, streit, velprodusert (og ikke minst GØY) rock på pop-anlegget i stua, og hva er bedre enn å hive ut traurige mannsjåvinistiske troper fra Gutteklubben Grei™ og heller vie plass til litt adrenalinfylt og steintøff rock fra musikkverdenens feteste jenter?

The Donnas er fire jenter fra samme årstrinn på Palo Alto High School i California, og stiftet bandet allerede i 1993. Debutalbumet – kun kalt “The Donnas” – ble utgitt i 1997 da de kun var 17-18 år gamle, og et knippe indielabel-album senere ble gjengen signert til Atlantic Records og ga ut gjennombruddet “Spend The Night” i 2002.
13 spor fordelt på 40-ish minutter dreier seg om to temaer: “It’s On The Rocks”, “Who Invited You” og “Not The One” handler om den klassiske vi trenger ikke dumme gutter, mens “Take It Off”, “Take Me To The Backseat”, “All Messed Up”, “5 O’Clock In The Morning” og “Too Bad About Your Girl” fokuserer mest på festing og sjekking.

Dette kunne lett blitt veldig banalt og éndimensjonalt, men The Donnas leverer låtene med en attitude vi ikke har hørt siden Joan Jett snerret I don’t give a damn ‘bout my reputation i 1980, men beholder samtidig glimtet i øyet. De
folkene her vil bare ha det gøy i 40 minutter, og du er invitert på moroa hvis du klarer. Og å få med The Hellacopters på backingvokal MÅ jo være en stamp of approval fra høyeste hold.

PS: I research til denne artikkelen snublet jeg over Pitchforks anmeldelse fra 2002 som ga “Spend The Night” en lun 2.9/10, og fikk med det bekreftet hvor lite relevant Pitchfork er for musikk generelt.

For Fans Av: “Ballerock” men som synes det har blitt for gubbete og vil bytte ut ballene med eggstokker. Hvorfor sier man at noen har baller når de er tøffe forresten? En vagina er jo mye tøffere enn et par testikler, og tåler attpåtil en hel del mer.