Kategorier
Anmeldelser Artikkel

Høstsabbat 2019: It’s A Beautiful Thing…

 

Hva kan man si som ikke alle og enhver ikke selv sa når de var der. Årets Høstsabbat var en knakanes suksess. Den usedvanlig bedagelige og avslappede stemningen er utvilsomt en av festivalens sterkeste sider utenom de musikalske opplevelsene. Det er på ingen måte noe som helst stress. Det er ikke noe mas. Ikke noe kjas. Det nærmeste vi kom var noe slitsomt var ett «dra-til-tryne» foran på en konsert som tenkte at det å ta bilder med iPad er dritkult(helt ærlig, ikke vær han fyren).

Festivalen er ikke feilfri på noe sett og vis. Noe glissent mat-utvalg, En kjellerscene som har voldsomme sprik i lyd og når det er mer en 20 mennesker der er det helt umulig å se en dritt. Selv lyssheriffen hadde ett 15 cm gleppe mellom tak og alle hodene til å se hvordan lyset er på scenen. Man kan jo se på det fra ett annet perspektiv, det er musikken som teller sant? Ikke åssen dem ser ut?

MEN… Alt det gode veier opp for det bittelille onde. Hvor overaskende bra det fungerte med Verkstedet som tilleggs-scene. Skepsisen var noget sterk i forkant på hvordan det skulle løse seg kapasitetsmessig, men det gikk relativt greit om man var noe taktisk og var tidlig ute. Lyden på Verkstedet var også en høydare. Det som fremstod som en total mangel på rasshøl-vektere var også ett pluss. Det er ikke vanlig for ei festival i Norge. Og prisen på billettene er strengt tatt tullete billig.

Men stemningen, feelen og varmen. Det er det vakreste. Dette er en festival med hjerte. Og det kan alle like. Og det liker alle.

Så Råkkfolk tar av hatten og hever glasset for ildsjelene som løper rundt og styrer, stresser, puster, peser og årner for å skape det som er en av Norges mest trivelige, avslappede og lugne festivaler. Dette kan bare gå en vei. Fremover og beyond.

Kjærleiken er ekte. Vi elsker Høstsabbat.

Råkkfolk’s høydepunkter fra dag 2:

LLNN: Maktdemonstrasjon. Slo deg som en bulldoser. Var så tjukt og mektig. Vokal som bryter godt igjennom. Er så mye sub-bass at Henning trodde han skulle drite på seg. 9/10

Hexvessel: Litt Solstafir møter goth americana og folkrock. Perfekt stemning på perfekt tidspunkt. Kongelyd: 8,5/10

Orsak:Oslo: Den perfekte instrumentale soundtrackmusikken til en raff biltur ut i tankeverden. Vet å gi seg når leken er god. 8/10

Papir: Syrete, tight og treffer psychstemningen knallgodt: 7/10

Colour Haze: Fantastisk musikalsk nivå og feeling: 8/10

 

Vi må minne folk om at billettene i fjor gikk jævla fort a gitt, ikke drit dere ut, kjøp billetter raskt når de legges ut. Ække vits å drøye. Blir bare å skyte seg i foten. Detta ække reklame, bare ille fornuftig råd. 

 

PS: Vi la merke til Antibac’en. The devil is in the details. <3